Egyetemistákkal dolgozik a Canon

Czipperer Dia, 2013. szeptember 19. 13:46

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy több tízezer kutatót foglalkoztató vállalat miért dolgozik együtt diákokkal, ám mégis megteszi, és nem is akármiért: hogy valami olyat alkossanak, ami megrengeti a világot. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Csak a legtehetségesebb hallgatók kerültek bele a kalapba, vagyis DEMOLA projektbe – a BME és a BGF diákjai. Az talán sokkal érthetőbb számunkra, az egyetemek számára miért fontos ez a nem mindennapi együttműködés. Vajta László, a BME Villamosmérnöki  Informatikai Kar dékánja elmondta, hogy egyre fokozottabb igény mutatkozik a megszerzett ismeretek gyakorlati  átültetésére, és szerinte a „fiatalok mozgatják a világot”. Az új DEMOLA projekt pontosan erre teremt jó lehetőséget, hiszen nyílt innovációs platformként egyszerre ötvözi a technológiát és a tudástranszfert.

 

A sajtótájékoztató stílszerűen abban az innovációs laborban volt, amely helyet ad a DEMOLA programnak. Az átalakított csarnok a mindenkori technológiai igényekhez igazodik. Itt kezdődik meg a világra nyitott, friss agyak bevonása.

 

A kérdés mindennek ellenére még mindig ott lapul: vajon miért a diákok? Kroó Győző, a Canon Hungária Kft. vezérigazgatója bővebben beszélt arról, hogy ez a projekt a Canon Hungária kezdeményezése, és kiemelte, hogy köztudottan Nagyon sok olyan ötlet, amely megváltoztatta a világot, garázskörnyezetben születtek: olyan helyről, mint ez is. (Lásd. Facebook, Instagram és társai).

 

Kroó Győző szerint a Canon fontosnak tartja, hogy olyan fejlesztési projekteket hozzon létre Magyarországon, amelyben lehetőséget biztosít magyar fiatalok szakmai tudásának felfedezésére és kiaknázására. 

 

Ekler Péter, a BMEVIK karának adjunktusa kiemelte, hogy az egyetem számára fontos, hogy az új technológiák, megoldások hamar beépüljenek az oktatásba. Nagyvonalakban ismertette azokat a projekteket, amelyek végül bennmaradtak a legjobbak között (40-ből 4-et választottak ki).

 

Nagyon fontos, hogy a munka csapatokban zajlott, és a projektek tervezése során végig együttműködtek a Canonnal. A projekteket nagyvonalakban fel is vázolták, melyek közül az egyik a „Mobil nyomtató vezérlő”, amely automatikus készülékfelderítéssel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy azonnal nyomtassuk mobil készülékről. Más felhasználók számára is elérhetők a korábban feltöltött dokumentumok. Ehhez tartozik az azonnali értesítés/riasztás küldés is Canon készülékekről, amely gyors hibajelzéssel rendelkezik, és értesít a nyomtató eseményekről.

 

Mobil nyomtató vezérlő 

 

Most indult az őszi szemeszter az egyetemeken, amely új projektek előtt nyithat utat, akár más szakterületekről is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

2021. június 17. 14:58

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest, Magyar Tagozat és az Óbudai Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a PMI Budapest, Magyar Tagozat és az Óbudai Egyetem azzal a céllal, hogy elméleti és gyakorlati tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket közös szakmai elképzeléseik megvalósítása érdekében együttesen mozgósítsák. 

2021. június 17. 12:19

Jól teljesített az Oracle

A negyedik negyedéves bevétel az előző év azonos időszakához képest 8%-kal, 11,2 milliárd dollárra nőtt. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek 8%-kal 7,4 milliárd dollárra emelkedtek. A felhős és telepített új licenc értékesítés 9%-kal, 2,1 milliárd dollárra nőtt. A működési cash flow 21%-kal, rekordszintű 15,9 milliárd dollárra emelkedett az utolsó tizenkét hónapban.

2021. június 17. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40