Az NMHH megegyezésben bízik a Telekom és a Telenor díjszabás-módosítása ügyében

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 25. 12:00

Közeli megoldásban bízik az NMHH a Telekom és a Telenor július 1-jétől tervezett kétoldalú szerződésmódosításainak ügyében. A szolgáltatók már megkezdték önkéntes vállalásaik végrehajtását - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

 A hatóság május végén, illetve június elején indított eljárást, mert több ponton felmerült az elektronikus hírközlésre vonatkozó jogszabályok megsértése a két mobilszolgáltató július 1-jétől tervezett, számos díjemelést tartalmazó szerződésmódosításával kapcsolatban. Az NMHH kifogásolja egyebek közt a szerződésmódosítási ajánlat közlési módját, valamint a szerződésmódosítás tervezett lebonyolítását.     

 
Az NMHH az eljárásban az előfizetői jogok lehető legteljesebb biztosítására törekszik. Ezért tárgyalásokat folytat a két szolgáltatóval az ügyek önkéntes vállalásokon alapuló, hatósági szerződéssel történő lezárására. A szolgáltatók konstruktív együttműködésének köszönhetően a hatóság reményei szerint erre reális esély van legkésőbb július 1-jéig, a módosítások tervezett hatályba léptetéséig - olvasható a hatóság közleményében. 
 
Hozzáteszik, hogy az egyeztetések részleteiről az NMHH egyelőre nem ad tájékoztatást, hogy ne veszélyeztesse a megállapodás sikerét, és az eljárások a fogyasztók érdekeinek leginkább megfelelő, legkedvezőbb módon zárulhassanak le.
 
A hatósági szerződés előnye, hogy a felek megegyezésén alapul, így elkerülhetőek a hosszadalmas fellebbezések és bírósági eljárások, ugyanakkor a szerződés teljesítése a szolgáltatón ugyanúgy számon kérhető, mintha az ügyben határozat született volna.
 
A szolgáltatók önkéntes vállalásaiknak megfelelően már meg is tették az első lépéseket az előfizetők korrekt tájékoztatása érdekében, erről előzetesen a hatóságot is értesítették. 
 
Az NMHH a közleményben emlékeztet arra, hogy kétoldalú szerződésmódosítás esetén az előfizetőknek lehetőségük van a szolgáltató ajánlatának elutasítására, de ehhez nyilatkozniuk kell a tájékoztatásban szereplő határidő végéig.
 
Kulcsszavak: NMHH Telenor-hu Telekom HU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53