Csökkent a Windows XP elterjedtsége

Már a Windows 8.1 is megelőzte

Czipperer Dia, 2015. július 6. 15:28

Szépen lassan csökken a Windows XP népszerűsége. Bár még a dobogó harmadik fokán áll, a Windows 8.1-nek sikerült a listában megelőznie.

A Windows 10 megjelenése előtt alig egy hónappal átrendeződni látszik a Windows verziók rangsora. A Windows XP sokáig tartotta magát, még jóval azután is a dobogó második helyén állt, hogy a Microsoft „levette a kezét” róla.

 

Igaz, szépen lassan araszolt felfelé a Windows 7 is, de a 8.1-es verzió nem tudta áttörni a kapukat – egészen mostanáig. Igaz, decemberben már sejthető volt, hogy ez hamarosan megváltozik. A legfrissebb adatok ugyanis arról tanúskodnak, hogy a Windows 10 elődjének is tekinthető Windows 8.1-nek sikerült felküzdenie magát a második helyre, a 7-es verzió után.

 

A Netmarketshare júniusi számai alapján a Windows 8.1 használati rátája 13,12%-on áll jelenleg, míg a Windows XP 11,98%-os részesedéssel a harmadik helyen áll. A Windows 7 elterjedtsége jelenleg 60,98%-os.


Ez nem is fog egyhamar csökkenni, hiszen számos üzleti felhasználó használja ezt a verziót, és az esetleges nehézségek, kompatibilitási problémák miatt nem is valószínű, hogy azonnal váltanának.

 

Forrás: Techspot.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hírközlési kerekasztal: jövőálló megoldásokkal kell előkészíteni a 3G utáni világot

A 3G mobilhálózatok fölött eljárt az idő, az újabb generációs hálózatok felülmúlják ezt a technológiát a felhasználói élmény, a spektrum- és energiahatékonyság szempontjából is, mégsem lehet attól egyik napról a másikra búcsút venni. Erről szólt az az online kerekasztal-beszélgetés, amelyen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a távközlési szolgáltatók képviselői közösen vettek részt a távközlés világnapján megrendezett online szimpóziumon. Az eseményen a hírközlés előre látható trendjeit is elemezte egy előadásban az NMHH szakértője.

2021. május 17. 19:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15