A Huawei fotópályázatot hirdet az Instagramon

forrás: Prím Online, 2016. június 26. 07:52

A Huawei Technologies Hungary fotópályázatot hirdet az Instagram közösségi hálózaton 2016. június 22 és július 17 között. A versenyben résztvevő felhasználók 4 héten keresztül, 4 különböző témában tölthetnek fel okostelefonnal készített fényképeket a Huawei által meghatározott hashtaggel az Instagramon lévő profiljukra.

A Huawei a feltöltött fotográfiák zsűrizésére kategóriánként egy-egy ismert és elismert szakembert kért fel. Így a Leica Look – Balaton Kelemen Gábor fotográfus, a Leica-point.hu szerzője, a Monokróm fotózás – Helyi Arcok témában Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriporter, az Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei kategóriában Rizsavi Tamás fotográfus, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában Radisics Milán, természetfotó-riporter fogja kiválasztani a legjobb képet. Az első három kategóriában kizárólag Huawei P9 vagy P9 Plus okostelefonnal, az Élettel teli színek – Vidéki színek témában bármilyen márkájú okostelefonnal készült képekkel lehet pályázni. A nyertes fotók készítőit a Huawei egy-egy Huawei Watch-csal és az adott kategória zsűritagja által tartott egy-egy óra időtartamú fotós workshoppal díjazza. Egy felhasználó több témában és több képpel is nevezhet a versenyre. 

 

A P9 az első olyan okostelefon a világon, amely a Huawei és az ikonikus prémium fényképezőgép gyártó, a Leica Camera AG együttműködéséből született. A Leica a fényképészet világának egyik legendás alakja az elmúlt 100 évben, amely kamerái korszakalkotó optikai és műszaki megoldásokat tartalmaznak és hihetetlen szakmabeli hozzáértéssel bírnak. 

 

A P9 ennek köszönhetően egy olyan duálkamerás készülék, amely új mérföldkő az okostelefonos fényképezőgép megoldások területén. A hátlapján két objektív van egymás mellett: az egyik a színes 12 megapixeles RGB objektív, amely rabul ejti a színeket, míg a másik, a szintén 12 megapixeles monokróm objektív, kiváló a képek részleteinek megörökítésére. A két hátlapi objektív fényképezéskor egyszerre működik, ezzel több fényt, valamint részletet képes rögzíteni, így a felhasználó gyenge fényviszonyok mellett is kiváló fotókat készíthet.

 

 

Alkosd újra a Leica élményt Huawei P9 telefonnal az Instagramon!

Amióta a széles körben elterjedt fotózás létezik, a Leicával készült képek felismerhetőek az úgynevezett „Leica look”-ról, amelyet a részletgazdagság és a természetes képi világ jellemeznek. Ez a klasszikus Leica képi világ még a mai digitális fényképezés világában is a fő jellemzője a Leica lencséknek. A Leica képek élesek, részlet-gazdagok, lenyűgöző a mélységélességük, részlet-visszadásuk, és természetes módon adják vissza a színeket. 

 

A Huawei ezt a „Leica look”-ot keresi a most meghirdetett versenyen, amelyre a lenti témakörökben lehet képeket feltölteni, az alábbi hashtagek használatával: 

Leica Look - Balaton 

Ebbe a kategóriába Balaton tematikájú, illetve a Balatonról készült képeket lehet feltölteni.

A téma hashtagje: #huaweip9amitengerunk

A kategória legjobb képét Kelemen Gábor, látványtervező, fotográfus, a Leica-point.hu szerzője választja ki.

 

Monokróm fotózás – Helyi Arcok

A P9 tulajdonosok a készüléket monokróm mód kiválasztásával valódi monokróm fényképezőgépként használhatják, és így kiváló minőségű fekete-fehér képeket készíthetnek. Ebben a témában Huawei P9 monokróm módban készített fekete-fehér képeket lehet feltölteni, emberekről készített portrék formájában. 

 

A téma hashtagje: #huaweip9helyiarcok

A kategória legjobb képét Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere fogja kiválasztani, akinek munkáival találkozhatunk a hvg.hu mellett többek között National Geographic, a Spiegel, a Stern, a Bloomberg, a New York Times, és a Washington Post felületein is. Stiller Ákos számos rangos szakmai elismerést tudhat magáénak, többek között első díjat nyert Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategóriában a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2014-ben. 

 

Éjszakai fotózás – Az éjszaka fényei

Ebben a témában Huawei P9-cel gyenge fényviszonyok során készített képekkel lehet pályázni, olyanokkal, amelyeket a felhasználó éjszaka a városban exponált. 

A téma hashtagje: #huaweip9estevan

A kategória legjobb képét Rizsavi Tamás, a népszerű fotográfus és blogger fogja kiválasztani, akinek kedvenc témái között találjuk a közlekedést, a városi életet, a tájak és az éjszaka titkos világát.

 

Élettel teli színek – Vidéki színek

Ebben a témában a vidéki életről, tájképekről, a természetben bármilyen márkájú okostelefonnal készült fotókat vár a Huawei. A Huawei P9 okostelefonnal készített fotók esetében a gyártó a készülék „Vivid color” módját javasolja alkalmazni, amely gazdagítja a színeket. 

A téma hashtagje: #huaweividekenjartam

A kategória legjobb képét hazánk ismert és sokszor díjazott természetfotósa Radisics Milán természetfotó-riporter fogja kiválasztani, aki a magyar szürkemarháról szóló fotó esszéjével honosította hazánkban a természetfotó-riport műfajt. Radisics Milánnak a National Geographic magazin nemzeti kiadásaiban eddig 11 képriportja látott napvilágot, és kilenc évig volt a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke. 

 

A Huawei azt, hogy az adott fénykép milyen okostelefonnal készült, a feltöltött fotókon elhelyezett dual Leica vízjellel fogja ellenőrizni.  A Leica vízjelet a kamera beállításoknál lehet automatikusan a képekhez adni. Ez a funkció a legfrissebb szoftververzión érhető el.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09