Építs big data megoldást SAP felhőplatformra a Techstars-al!

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 21. 10:02

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a világhírű Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek direkt ügyfélszerzésre nyílik esélyük, mert nagyvállalatok létező problémáit kell megoldani az első fordulóban, október közepéig. Augusztus 30-án, egy workshoppal indul a nevezési folyamat, de később is be lehet kapcsolódni.

Az SAP és a Techstars, az Innovmatch nevű, 14 régiós országban egyszerre induló innovációs versenyének nyitányaként, augusztus 30-án szerdán, egy budapesti, térítésmentes workshop keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődő fejlesztőcsapatok az SAP Cloud Platformmal, amely a világ egyik vezető adatfeldolgozó technológiáját nyújtja. Ezt a kimagasló technológiát a versenyhez bárki ingyen használhatja, kipróbálhatja. A workshopra itt lehet jelentkezni: http://www.innovmatch.com/workshops.php

 

Az Innovmatch „felvezető körét” jelentő, augusztus 30-ai workshopon nem csak a nagy adatfeldolgozást a HANA technológiával sosem látott gyorsasággal elvégző platform nyújtotta előnyökkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, de különböző vállalati problémafelvetéseket is megismerhetnek részletesen – ezeket lentebb felvillantjuk. 

 

E problémákra október 16-áig lehet megoldási javaslatokkal előállni, felhasználva az SAP Cloud Platformjának technológiáját. Ebben, az első fordulóban öt vállalati probléma megoldására lehet javaslatot tenni. Ez úgy történik, hogy a verseny honlapján jelentkező csapatok MVP-t (azaz az alapfunkciókat bemutató Minimum Viable Product-ot) készítenek. Ennek bemutatását egy legfeljebb 3 perces, Youtube-ra feltöltött videóval lehet megtenni. Például a csapat vezetőjének magyarázatával, egy angol nyelvű videós pitch formájában, amit a neves, nemzetközi szakértőkből álló zsűri értékel az október 16-i határidőt követő két hétben. Jelentkezni itt lehet: http://innovmatch.com/challenges.php

 

 

Díjak, lehetőségek

A fenti forduló első helyezettjei is bejutnak a november 7-én tartandó prágai régiós nagydöntőbe, ahol nem csak az SAP és a Techstars vezető képviselői, de számos fontos iparági szakember és egyéb érdeklődő, illetve a nemzetközi sajtó nyilvánossága előtt mutathatja meg minden csapat azt, hogy mit tud. Ezen az elképesztően hasznos networking eseményen felül a győztes automatikusan fél évre megkapja a SAP Cloud Platform használati jogát, sőt egy kiemelt hazai rendezvényen is bemutathatja megoldását az SAP ökoszisztéma számára. 

 

Az október 16-ig tartó első fordulóra tehát olyan startupokat, fejlesztőcsapatokat, cégeket, vagy akár egyetemistákat várnak, akiknek az egyik legjobb, adatfeldolgozást, analitikát és big datát támogató technológiára van szükségük, illetve ezt szeretnék alaposan megismerni egy konkrét üzleti jelenségen keresztül. 

 

A verseny első fordulójában megoldható (választható) üzleti problémák a következők:

 

Atlantic Grupa 

A 40 országba szállító, neves horvát multinacionális FMCG termékeket gyártó és értékesítő nagyvállalat a logisztikai, kiszállítási folyamatait szeretné a mainál is jobban digitalizálni, mellyel megnövelheti a partnerei elégedettségét.

 

Eurocash

Az adatok tálalása igenis számít! Az egyik vezető lengyel FMCG vállalatnak intuitív, grafikus alapú, könnyen fogyasztható digitális „műszerfalakra” van szüksége, mellyel a cég vezetői és igazgatósági tagjai a leggyorsabban, leghatékonyabban képbe kerülhetnek a nagyvállalatban zajló folyamatokról.

 

GoodAI

Az új uniós PSD 2 (Payment Service Directive) pénzügyi szabályozásra fel kell készülniük a pénzügyi szervezeteknek, ebben kéri a fejlesztők segítségét a szlovák, különleges mesterséges intelligenciát fejlesztő és a vállalati értékteremtés szolgálatába állító vállalkozás. 

 

Sportina

Az alpok-adriai régió egyik vezető multibrand áruháza szeretné új szintre emelni az üzletein belüli vásárlói interakciókat (kassza, eladótér) és személyesebbé tenni a vásárlási élményt.

 

Selgros

A 21 romániai bolttal rendelkező, de hét országban jelenlévő óriási cash&carry hálózat célzott marketingkampányokhoz szeretné használni az ügyfél-adatbázis elemzését, illetve az ügyfél-adatbázisban lévő hibákat szeretné automatikusan csökkenteni a vásárlói viselkedés elemzésével.

 

A feladatok további, pontos leírása megtalálható az alábbi oldalon: http://innovmatch.com/challenges.php

 

A második fordulóban akár a saját cégben, projektben felmerülő üzleti probléma megoldására, ötlettel jelentkezhetnek majd a csapatok. A lényeg itt is az, hogy az ötletek megvalósításában kihasználják az SAP Cloud Platform nyújtotta képességeket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung TV formatervezésének története

A 2006-ban bemutatott keskeny Bordeaux LCD TV-től, egészen a legújabb, 2021-es Neo QLED  8K modellekig, a Samsung dizájnfilozófiája számos egyedülálló készülék megalkotásához vezetett. A televíziók kialakítása a hatékonyságra és a felhasználóbarát megoldásokra fókuszál, amelyeket világszerte kedvelnek a tévénézők. 

2021. július 25. 16:08

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció további erősödéséről szólnak. Fontos, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 450 pont.

2021. július 25. 12:10

A győri egyetem hallgatói segítik a TSPC Csoportot Budapest legnagyobb egészségügyi fejlesztésében

A győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja a gyakorlatorientált képzést és a gazdaság szereplőivel való szoros kapcsolatot. Mindkettőre jó példa a TSPC Csoporttal közös program, amelynek keretében az intézmény építészhallgatói a budapesti Szent János Kórház fejlesztési folyamatában vesznek részt.

2021. július 25. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53