Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

forrás: Prím Online, 2020. július 23. 14:33

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

Az interneten sajnos rengeteg olyan kaszinót lehet találni, melyek csak arra utaznak, hogy megkárosítsák a tudatlan, jóhiszemű játékosokat. Kicsalják tőlük a személyes adataikat, vagy bankkártya információikat és máris szabad az út az illetéktelen tranzakciók végrehajtásához. Ezeket a kaszinókat oly módon lehet tudatosan elkerülni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy biztonságos kaszinó. Az egyik első és legfontosabb, hogy lehetőleg sok éves múlttal rendelkezzen a szolgáltató, és több fórumon is találjunk róla részletes leírást, illetve felhasználói véleményeket.

 

Ha ezeken túl vagyunk, akkor magán az oldalon kell néhány szempontot megnézni, mint például azt, hogy rendelkezik-e az oldal SSL tanúsítvánnyal. Ezt a böngésző címsorában található https:// előtag megléte bizonyítja, illetve újabb böngésző már külön jelzik is, hogy biztonságos-e az oldal vagy sem.

 

Fontos ellenőrizni, hogy rendelkezik-e az adott kaszinó valamilyen szerencsejáték felügyelet által kiadott licensszel, ami tanúsítja, hogy megvan az engedélyük a tevékenység végzésére. A kaszinó játékokat tekintve meg kell bizonyosodni arról, hogy ezek megfelelő tesztelésen és engedélyezésen mentek keresztül, így biztosítva a valóban véletlen szám generálást és a fair kifizetéseket. Ha a vizsgált kaszinó például olyan külső szoftvergyártóktól licenszeli a játékait, mint a Microgaming, Evolution Gaming, a NetEnt vagy a Betsoft, akkor valószínűleg jó helyen vagyunk. Ezek a vállalatok sok éves múlttal rendelkeznek a kaszinójáték fejlesztési piacon, és olyan termékeket készítenek, melyek a legmagasabb szintű tesztelésnek vetik alá magukat.

 

 

Érdemes informálódni fórumokon a kifizetések minőségével, gyorsaságával kapcsolatban, hiszen egy nagy visszatartó erő a kaszinók világában, ha a szolgáltató nem hajlandó kifizetni a jogos nyereményeket és ilyen-olyan kitalált indokokkal blokkolja a játékosok megérdemelt jussát. Ha ilyet találunk, akkor érdemes messziről kerülni az operátort, mert valószínűleg nem egyedi esettel van dolgunk. A be-és kifizetéseket tekintve még fontos tényező, hogy minél több integrált fizetési mód legyen az oldalon, mert ez azt jelenti, hogy azok részéről is le lett ellenőrizve az operátor és ezzel tanúsítja, hogy tiszta úton akar haladni.

 

További plusz pontot jelent, ha találunk valamilyen biztonsági cégnek, vagy külsős kaszinó felügyeletnek elhelyezett logóját a honlapon, amellyel bizonyítják, hogy teljesen átlátható működésre törekszenek és nincsen semmilyen takargatni valójuk. Ez egy nagyon erős érv az adott kaszinó mellett, ha ilyet látunk, akkor nem kell tartani a szolgáltatótól és valószínűleg biztonságban tudhatjuk a pénzünket és a személyes adatainkat. Természetesen a legtöbbet saját magunkért mi tehetünk, ezért érdemes minden jelszót a lehető legnagyobb gondossággal kitalálni és tárolni, és törekedni arra, hogy a születési dátumunknál azért nehezebben megfejthető legyen. Fontos, hogy ne regisztráljunk be vakon minden kaszinóba, hanem csak előzetes és alapos tájékozódás és vizsgálat után tegyük le a voksunkat egy operátor mellett, így csökkenthető a kockázat az adataink védelmét tekintve. A fenti alapszabályok és tippek segítségével minimalizálható, hogy át legyünk ejtve az online kaszók világában, így érdemes mindig észben tartani őket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

A digitalizáció hozza helyzetbe a hazai vállalkozásokat

A Vodafone Group megbízásából átfogó tanulmány készült az EU tagországok gazdaságának és társadalmának digitális fejlettségéről. Az eredmények rámutattak: a digitális fejlettség jelentős nemzetgazdasági befolyással bír. A hazai szolgáltatóknak is köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. Ennek apropóján a Vodafone összegyűjtötte, mely területeken javulhat a hazai vállalkozások hatékonysága és versenyképessége, valamint hol válhatnak eredményesebbé az online tér adta lehetőségek kiaknázásában.

2021. május 16. 13:28

Jól vizsgáztak eddig a pandémia alatt a magyar IT vezetők

A koronavírus-járvány szélsőséges terhelés alá helyezte a hazai vállalatok informatikai részlegeit, hiszen a home office, a digitális munkavégzés és kapcsolattartás, a szolgáltatások és az ügyfélmenedzsment online térbe költözése miatt az IT-t kiemelten érintette ez az időszak. Szárnyra kapott a digitális transzformáció: a cégek sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a felhő alapú technológiákra, az adatmenedzsmentre, az agilis szemlélet pedig a szervezetek egészét áthatotta - az informatika a túlélés és a siker kulcsa lett egyben. Hogyan készülnek a jövőre és milyen tanulságokat vontak le a pandémiából a hazai IT-vezetők? A Stylers Group erre a kérdésre kereste a választ.

2021. május 16. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35