Iktass be napi egy zöldlevelecskét az étrendedbe!

forrás: Prím Online, 2021. április 1. 10:19

Az egészséges életmódba nemcsak a stresszmentesítés, a sportolás tartozik bele, de tulajdonképpen az étkezést is át kell alakítani. Ez bizony egyáltalán nem könnyű, főleg, ha korábban teljesen más elveket vallottunk.

 

Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek sokat segíthetnek a tudatos életmód kialakításában, ilyenek a saláták is. Napi egy zöldlevelecske neked is segíthet!

 

Zöld mítoszok

 

A színeknek igazi jelentőségük van, na nemcsak a lakberendezésben, de az étkezésben is. Azt mondják, a “zöld dolgok” a legjobbak az egészség számára, hiszen ezek segítik a szervezet méregtelenítő folyamatait. Miért?

 

Mindennek az oka az ún. klorofill, a zöld növényekben a fotoszintézis során keletkező pigmentanyag. Lényegében ettől zöld, ami zöld. A klorofill segíti a vér tisztítását, és a máj működését is támogatja. 

 

Szóval szó sincs arról, hogy zöldségeket beszélnek azok, akik a zöldlevelecskékre esküsznek! 

 

Miért fogyasszunk zöldlevelecskéket?

 

A különféle zöldlevelecskék, ezáltal a saláták rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaznak, így hozzájárulnak az egészség fenntartásához. A saláták körül lengő mondák egyáltalán nem túloznak, hiszen valóban segítik a szervezet különböző létfontosságú folyamatait.

 

Erősítik például az immunrendszert, enyhítik az idegrendszeri panaszokat és javítják a vérkeringést is. Méregtelenítő funkciójukról már olvashattál, így gyakorta illesztik be őket speciális diétákba. 

 

Ráadásul, manapság a saláták felérnek egy nagyobb adag főétellel is, ha nem hiszed, akkor keresd fel a Zöldlevelecske Salátaműhely bőséges salátáit!

 

Valami zöld, valami hazai

 

Manapság már az sem mindegy, honnan származik a termék, milyenek az összetevői és még sorolhatnánk. Nos, emiatt sem kell aggódnod. 

 

Mit szólnál egy olyan salátabárhoz, amely alapanyagainak 90%-át családi gazdaságokból szerzi be? Aztán ezeket alaposan ellenőrzik és átválogatják, hogy garantáltan csak minőségi forrásokat hasznosítsanak.

 

Milyen következtetésre juthatunk mindezek tudatában? Nem kell majd attól tartanunk, hogy az elénk kerülő saláta fonnyadt kis levelecskékből áll majd. Hanem valódi, friss zödlevelecskékből, ízletes öntetekből, különleges gyümölcsökből, magvakból és roston sült húsokból készülnek azok. 

 

Egyedi kínálat

 

Egy egyedi salátabárban továbbá nemcsak salátákkal, hanem kiadós tálakkal, finom desszertekkel, egészséges levesekkel és hidegen préselt italokkal is találkozhatsz! Válassz a Zöldlevelecske kínálatából, vagy állítsd össze saját salátádat! A saját recepteket el is mentheted, így legközelebb is megrendelheted ételed! Írd át a salátákkal kapcsolatos sztereotípiákat, légy tudatos, légy egészséges!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A LED termékek széles tárháza

A LED világítás és annak eszközei egyre nagyobb figyelmet kapnak napjainkban, hiszen sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a hagyományos társaik. 

2021. május 11. 16:43

Légy tudatos a kutya simogatásánál is, és olvass a testbeszédéből!

Mint leendő vagy már szakavatott kutyatartó, érdemes tisztában lenned a kutyád jelzéseivel, hiszen ezáltal alakulhat ki egy felhőtlen és harmonikus kapcsolat kettőtök között, mikor már egy-egy tekintetből és egy bizonyos hanglejtés alapján megértitek egymást.

2021. május 1. 16:39

A vászonkép minőségének jelentősége

Vászonképet készíteni nem nehéz. Általában kell hozzá egy kép, egy cég, ahol elkészítik, és kész is van. Sokan elfeledkeznek egy olyan apróságról, ami aztán, ha nem profiktól kérünk segítséget, könnyen szemet szúrhat.

2021. május 1. 12:53

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35