4 tény a nyári gumiról, amire jobb odafigyelni

forrás: Prím Online, 2021. április 2. 16:06

Íme négy tipp, mely segít a nyári gumi kiválasztásában, valamint a nyári gumiabroncs élettartamának növelésében. Hiszen a nyári gumiabroncs nem olyan rejtélyes, csak felkészültnek kell lennünk.

Hogyan tároljuk a nyári gumit?

 

Mit tehetünk, ha szeretnénk, hogy minél tovább használhassuk biztonságosan a nyári gumit? Például odafigyelhetünk a nyári gumi tárolására. Mert nagyon sok múlik azon, hogyan tároljuk a gumiabroncsot, csak sokszor elfelejtjük figyelembe venni az előírásokat, melyek azonban nem annyira bonyolultak.

 

Fontos, hogy a nyári gumit ne érje UV sugárzás, hiszen lerövidíti az élettartamát, roncsolja az anyagát, és ezáltal balesetveszélyessé is válhat a gumiabroncs. Emellett az agresszív anyagoktól is távol kell tartani a gumiabroncsot. Továbbá száraz helyen kell tárolnunk, amikor nem használjuk. 

 

Használjuk a gumiabroncsot a megfelelő nyomáson

 

Már a KRESZ oktatáson is tanultuk, hogy ha nem megfelelő nyomáson használunk egy gumiabroncsot, akkor jelentősen nagyobb mértékben kezd el kopni. Éppen ezért oda kell figyelnünk arra, hogy a gyárilag előírt nyomáson használjuk a nyári gumikat. 

 

Ha így teszünk, akkor sokkal tovább tart majd a nyári gumink, megnöveljük a használati idejét, ezzel természetesen pénzt is spórolunk magunknak, és biztonságban is leszünk vezetés közben. 

 

A gyárilag előírt nyomás sokszor 2,4-3 bar szokott lenni, miközben a legtöbb autós 2 bart használ, mert régebben ez volt az előírás. Azt, hogy az adott nyári gumit milyen nyomáson kell használni, az autó tanksapkájánál lévő táblán láthatjuk. 

 

Vezessünk óvatosan, és folyamatosan ellenőrizzük a futómű állapotát

 

Minél biztonságosabban vezetünk, annál jobban megkíméljük autónkat. Ez a gumiabroncsra is igaz. Minél finomabban gyorsítunk, óvatosabban fékezünk, annál jobban kíméljük a nyári gumit, általában a gumiabroncsot és persze magát a járművet is. Ezért érdemes tudatosítani magunkban, hogy biztonságosan és átgondoltan vezessünk, hogy rutinossá váljon ez a vezetési stílus. 

 

A futómű állapotának a folyamatos ellenőrzése szintén sarkalatos kérdés a gumiabroncsok állapotának szempontjából. Régebbi autóknál évente, újaknál 2-3 évente kell ellenőriztetni a futóművet. 

 

Milyen gazdaságos megoldások léteznek nyári gumi vásárlásakor?

 

Előfordulhat, hogy nagyon jó áron jutunk új gumiabroncsokhoz. Érdemes tehát figyelni egy-egy megbízható autószervizt, hogy van-e éppen nyári gumi akció náluk.

 

Nyári gumit a válság óta sokan vásárolnak újra másodkézből. Ezzel csak akkor van gond, ha nem járunk el elég körültekintően. Érdemes ugyanis megbízható magánszemélytől vásárolni, mert a külföldi használt autógumik megvásárlása a legtöbbször csalódást okoz. Ezek ugyanis kiselejtezett nyári gumik, melyek már nem használhatóak biztonsággal az utakon. Például mert nagyon kopottak, nincs meg a megfelelő profilmélységük, így csapadékos időben veszélyesek.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A LED termékek széles tárháza

A LED világítás és annak eszközei egyre nagyobb figyelmet kapnak napjainkban, hiszen sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a hagyományos társaik. 

2021. május 11. 16:43

Légy tudatos a kutya simogatásánál is, és olvass a testbeszédéből!

Mint leendő vagy már szakavatott kutyatartó, érdemes tisztában lenned a kutyád jelzéseivel, hiszen ezáltal alakulhat ki egy felhőtlen és harmonikus kapcsolat kettőtök között, mikor már egy-egy tekintetből és egy bizonyos hanglejtés alapján megértitek egymást.

2021. május 1. 16:39

A vászonkép minőségének jelentősége

Vászonképet készíteni nem nehéz. Általában kell hozzá egy kép, egy cég, ahol elkészítik, és kész is van. Sokan elfeledkeznek egy olyan apróságról, ami aztán, ha nem profiktól kérünk segítséget, könnyen szemet szúrhat.

2021. május 1. 12:53

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

4 tény a nyári gumiról, amire jobb odafigyelni

Íme négy tipp, mely segít a nyári gumi kiválasztásában, valamint a nyári gumiabroncs élettartamának növelésében. Hiszen a nyári gumiabroncs nem olyan rejtélyes, csak felkészültnek kell lennünk.

2021. április 2. 16:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35