Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

forrás: Prím Online, 2021. április 2. 09:16

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

A következő cikkben most mutatunk neked pár modern kültéri lámpát, amelyek igazán egyediek. Lássuk, milyen típusú kültéri világító eszközök kaphatóak!

A lépcső és a bejárat kivilágítása

 

A kültéri világítás megteremtése során is különböző lehetőségeink vannak. A falba süllyesztett lámpatestek az exkluzív hangulatot biztosítják, legyen szó lépcsőről vagy teraszról. 

 

A speciális lépcsővilágító lámpák már annál inkább ajánlottak akkor, ha a kerti utakat vagy a bejárati lépcsőket szeretnénk fénybe borítani. 

 

Nos, ha már a bejáratról is szó esett, akkor meg kell említeni a kültéri mennyezeti lámpát is, amely ideális lehet egy adott terület megvilágításához. Gondolj csak bele, milyen hasznos lesz ez, ha éppen az ajtó előtt babrálunk a kulcsainkkal! De olyan helyeken is tökéletes lehet, mint a szauna, az uszoda vagy egyéb más vizes helyiség. 

 

Zajlik a kerti élet! - világítás másképpen!

 

Amennyiben magáról a kertről esik szó és annak kivilágításáról, meg kell említeni a süllyesztett spotlámpákat is, amelyeket szintén előszeretettel alkalmaznak a járdák, utak és a kis kertek vagy tavak mellett. 

 

Hasonló funkciókat láthat el a talajba süllyeszthető vagy a kültéri leszúrható lámpa is. Ezek a virágos kert, kerti tó környékét tehetik még hangulatosabbá, illetve ki is emelik az említett területeket. 

 

Amennyiben szeretnél speciális világítástechnikai eszközöket beszerezni, akkor ajánlom figyelmedbe a Designmarket modern kültéri lámpáit, biztosan megtalálod a számodra megfelelő darabokat! 

 

Egyedi kültéri lámpák 

 

Vannak olyan esetek, amikor valami egyedire, különleges formavilágú termékre vágyunk. Természetesen ma már vannak ilyen lámpák is. 

 

A teraszon mesés hangulatot teremthet egy kültéri függeszték, egy állólámpa vagy egy asztali lámpa is. Ezek mellett érdemes szót ejteni még a kültéri hordozható darabokról is, amelyek tökéletesek azok számára, akik este is sokat “bandukolnak” a kertben vagy akkor, ha egyes teendők fényt igényelnek. 

 

Tulajdonképpen a legtöbb kültéri lámpatípusról szó esett, azonban ez még korántsem a vége a felsorolásnak. Azt is fontos tudnod, hogy a lakásod környékéhez, az udvar adottságaihoz mérten kell lámpákat választanod!

 

A cikkben leginkább arról esett szó, hogy milyen sok lehetőséged van a kültéri világítástechnika területén. Azonban ha további kérdéseid vannak a vásárlást és a típusokat illetően, akkor keresd fel bátran a Designmarket szakembereit, vagy tájékozódj blogoldalukon!

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A LED termékek széles tárháza

A LED világítás és annak eszközei egyre nagyobb figyelmet kapnak napjainkban, hiszen sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a hagyományos társaik. 

2021. május 11. 16:43

Légy tudatos a kutya simogatásánál is, és olvass a testbeszédéből!

Mint leendő vagy már szakavatott kutyatartó, érdemes tisztában lenned a kutyád jelzéseivel, hiszen ezáltal alakulhat ki egy felhőtlen és harmonikus kapcsolat kettőtök között, mikor már egy-egy tekintetből és egy bizonyos hanglejtés alapján megértitek egymást.

2021. május 1. 16:39

A vászonkép minőségének jelentősége

Vászonképet készíteni nem nehéz. Általában kell hozzá egy kép, egy cég, ahol elkészítik, és kész is van. Sokan elfeledkeznek egy olyan apróságról, ami aztán, ha nem profiktól kérünk segítséget, könnyen szemet szúrhat.

2021. május 1. 12:53

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

4 tény a nyári gumiról, amire jobb odafigyelni

Íme négy tipp, mely segít a nyári gumi kiválasztásában, valamint a nyári gumiabroncs élettartamának növelésében. Hiszen a nyári gumiabroncs nem olyan rejtélyes, csak felkészültnek kell lennünk.

2021. április 2. 16:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35