A Gartner hetedik alkalommal nevezte meg a Vodafone-t piacvezető IoT szolgáltatóként

forrás: Prím Online, 2021. április 9. 19:56

A 2021-es Gartner Magic Quadrant 18 széleskörű IoT szolgáltatást nyújtó szervezetet vizsgál világszerte. Ezek közül a Vodafone messze a legmagasabban értékelt két szempontból is: a vevői igények megértését és azok legmagasabb szintű kiszolgálását jelentő "látás teljességének", illetve a szolgáltatások testreszabottságában és azok könnyű elérhetőségében megnyilvánuló "kivitelezés képességének" szempontjából. 

Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág Vezérigazgató-helyettese elmondta: "Az elmúlt 12 hónapban globálisan több ezer ügyféltől érkezett visszajelzés, akik szerint az IoT segítette őket ellenállóbbá és rugalmasabbá válni, illetve fenntartani az üzlet folytonosságát ebben a fennakadásokkal teletűzdelt időszakban is. De akadnak még további előnyök is. Az IoT elősegíti a vállalatok innovációját és a nyereséges növekedést. A tapasztalatok alapján az IoT-t használó ügyfelek hozzáférnek a kiaknázatlan adathalmazokhoz, melyek stratégiai gondolkodásra ösztönzik őket, új üzleti modelleket alkalmaznak, illetve javul ügyfélelégedettségük is. A vállalatok az IoT technológiákat hatékonyságuk és agilitásuk fejlesztésére, valamint a környezetszennyezés csökkentésére használják.”

 

Hozzátette: „Az IoT megoldások egyre jelentősebb térhódítása Magyarországon is megfigyelhető – a hazai vállalkozások is felismerték, hogy az IoT alapú innovációk alkalmazása nélkülözhetetlen jövőbeli sikerességük szempontjából. A Vodafone Magyarország hazánkban is piacvezető az IoT szolgáltatások tekintetében, így kiemelten fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan új megoldásokat kínáljunk ügyfeleink számára.” 

 

A szervezetek működésének digitalizációja folyamatosan zajlik. A Vodafone Business 2020 IoT Spotlight riportban vizsgált vállalkozások 87%-a szerint az IoT meghatározó a jövőbeli sikerük szempontjából. A Vodafone 182 országban és több, mint 570 hálózaton keresztül biztosít széleskörű IoT szolgáltatásokat és végpontok közötti kommunikációs megoldásokat. Ennek eredményeként képes kielégíteni az ügyfelek alapvető igényeit a kulcsfontosságú IoT-t használó területeken, ideértve az autóipart, a gyárakat vagy az egészségügyi ellátást.

 

Ha többet szeretne megtudni a Vodafone pozíciójáról és arról, hogy ez mit jelent ügyfeleink számára, itt olvashatja el a teljes Gartner Magic Quadrant for IoT Connectivity Services Worldwide  jelentést.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100%-ban megújuló energiával működik a Vodafone európai hálózata

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek. 

2021. június 24. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40