750 millió forintból fejleszti Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát az E.ON

forrás: Prím Online, 2021. július 22. 11:23

Több száz millió forintot fordít Zala megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatának fejlesztésére az idén az E.ON Hungária Csoport. Az energiavállalat egyebek mellett gáz- és villamosvezetékeket cserél és újakat épít saját forrásból a városban. A rekonstrukciók és az új vezetékek építésének célja, hogy az eddigiekhez hasonlóan biztonságos és folyamatos legyen a város energiaellátása. A fejlesztésekkel megelőzhetők a meghibásodások és könnyedén teljesíthetők majd az új és a jövőbeni energiaigények. Az E.ON arra törekszik, hogy a munkálatok ideje alatt a lehető legrövidebb ideig szüneteljen a szolgáltatás.

Zala megyében is évről évre egyre több energiát használnak az ügyfelek: sokan telepítenek például saját napelemes rendszert, az épülő új otthonoknak, épületeknek köszönhetően pedig egyre többen szeretnének a földgáz hálózatra csatlakozni. Az E.ON Hungária Csoport ezért folyamatosan fejleszti a megye és Zalaegerszeg áram- és gázhálózatát, hogy teljesíteni tudja a növekvő igényeket és hosszú távon garantálhassa a biztonságos energiaállást a területen élőknek. 

 

Az E.ON a megyeszékhelyen 675 km hosszú áram- és közel 800 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. 

 

Az idei fejlesztések egyrészt a gázelosztó vezetékek és nyomásszabályzó állomások rekonstrukcióját, illetve új gázvezetékek építését jelentik. Az energiavállalat emellett fejleszti az áramhálózatot a megye területén és Zalaegerszegen is. 

 

„Zalaegerszeg számára a lakossági és ipari szolgáltatások fejlesztése egyaránt kiemelt fontosságú. Ezért mindig öröm, amikor ilyen beruházásokról számolhatunk be. A munkálatok ideje alatt elkerülhetetlenek a kisebb nehézségek a város életében, de arra törekszünk, hogy ez az időszak a lehető legrövidebb legyen, és a Polgármesteri Hivatal, illetve az E.ON munkatársai összehangolt munkája nyomán a zalaegerszegiek minél előbb élvezhessék az elkészült fejlesztések előnyeit” – mondta Gecse Péter alpolgármester.

 

 

„Mindig az önkormányzatokkal szoros együttműködésben végezzük el ezeket a munkákat, hiszen a városok, települések fejlesztési terveihez igazodva kínáljuk a legmegfelelőbb technológiát. Számunkra az ellátásbiztonság és az ügyfelek elégedettsége az első, ezért fejlesztéseink során is törekszünk arra, hogy minimálisra csökkentsük az esetleges műszaki hibák előfordulását. A rekonstrukciók után felkészítjük a hálózatot a fenntartható, környezetbarát technológiák térnyerésére, és emellett újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást nyújtunk majd az ügyfeleinknek” – mondta Somodi Gábor, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 

Az E.ON az idén összesen több mint három kilométer gázelosztó vezetéket cserél Zalaegerszegen, 345 millió forint értékben. A munkák befejezése után nem csak új aszfaltburkolat, térkő és járda, hanem több helyen az úttest és a járda között füvesített, fásított terület, úgynevezett zöldsáv fogadja majd a zalaegerszegieket. Az új gázvezetékek építésének összértéke 55 millió forint. Ezzel a vállalat gázhálózati beruházásai Zalaegerszegen az elmúlt öt évben, beleértve a 2021-es évet is, elérik a 2 milliárd forintot.

 

Az áramhálózat 4,5 km vezetékkel és 16 új transzformátorállomással bővül a városban idén. A lakosságot ellátó energiahálózati munkák mellett kiemelt fontosságú az ipari park és a harckocsigyár fejlesztése is. Az áramhálózati beruházások 362 millió forintba kerülnek. Az elmúlt öt évben az E.ON összesen 1,1 milliárd forintot költött az áramhálózat korszerűsítésére a városban.

 

Az energiavállalat az idei gáz- és áramhálózati fejlesztésekkel együtt 2015 óta összesen 3,1 milliárd forintot fordított a megyei jogú város energiahálózatának korszerűsítésére. 

 

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az üzemszünettel járó beruházások előtt minden érintett ügyfelet időben tájékoztat. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05