A Samsung C-Lab úttörő startupjai a CES 2023 kiállításon mutatkoznak be

forrás: Prím Online, 2022. december 30. 10:35

A Samsung a C-Lab*  programja keretében fejlesztett és támogatott új, innovatív projektekkel is részt vesz a CES 2023 kiállításon. A C-Lab Inside, a vállalat belső inkubációs programja négy izgalmas megoldást ismertet, a C-Lab Outside, a Samsung akcelerátor programja pedig nyolc startupot mutat be. 

A látogatók január 5. és 8. között a Las Vegas-i Eureka Parkban, a világ számos startup cégének fő kiállítóterében tekinthetik meg a C-Lab előremutató termékeit és szolgáltatásait. A Samsung azt várja a startupoktól, hogy a CES-en bemutatkozzanak projektjeikkel a globális piacon, erősítsék üzleti megvalósíthatóságukat, valamint potenciális befektetőkkel találkozzanak és tárgyaljanak.

 

C-Lab Inside: Metaverzumra és életmódra épülő projektek érkeznek a Samsung munkatársaitól 

 

A Samsung 2016 óta a CES-en mutatja be a C-Lab Inside projektjeit, a 2023-ra tervezett ötleteket az innováció, a piacképesség és a teljesség szempontjából értékelték. Az idei év négy legsikeresebbnek minősített projektje a következő:

• Meta-Runnig: virtuális valóságon alapuló, metaverzum platform, amely segít a szabályos futótechnika elsajátításában

• Porkamix: a metaverzum egy olyan platformja, amely interaktív koncertélményt nyújt

• Soom: egy új meditációs élmény valós idejű visszajelzéssel

• Falette: lakástextilek 3D-s digitalizációjához

 

 

 

C-Lab Outside: Robotokat és mesterséges intelligenciát bemutató startupok a CES reflektorfényében

 

A 2018-ban létrehozott C-Lab Outside egy akcelerátorprogram, amelyet a dél-koreai startup-ökoszisztéma élénkítésére indítottak. A C-Lab Outside programban résztvevő kezdő vállalkozások számára a Samsung munkatársai irodai munkaterületet, szakértői mentorálást, valamint digitális marketing- és pénzügyi tanácsadást biztosítanak. A támogatás mellett lehetőségük nyílik partnerségre lépni a Samsunggal, valamint részt vehetnek olyan neves iparági kiállításokon, mint a CES vagy a KES (Korea Electronics Show).

 

Az elmúlt évben a Samsung, valamint a C-Lab Outside-hoz tartozó Daegu Center és a Gyeong-buk Kreatív Gazdasági és Innovációs Központ inkubálta ezeket a startupokat, hogy technológiájukat fejlesztve készen álljanak CES 2023-as bemutatkozásra. A nyolc kiválasztott startup a következő:

NdotLight: internetalapú 3D tervezési megoldás

NEUBILITY: városi kézbesítési szolgáltatás, önvezető robotok segítségével

40FY: alkalmazás a digitális jóllétért, a vizsgálattól egészen a kezelésig

CELLICO: mikro-bionikus szem azok számára, akiknek sérült a retinája

Plask: mesterséges intelligencia- és böngészőalapú mozgóképrögzítő és -szerkesztő eszköz

Wrn Technologies: írásképzési és tartalomkészítési szolgáltatások, a generatív mesterséges intelligenciát használva

Catius: mesterségesintelligencia-alapú, többfunkciós, beszélgetőtárs gyerekek számára

Erangtek: IoT jelerősítő, a hívásminőség javítása érdekében

 

A C-Lab startupok rekordot döntöttek: összesen 29 CES 2023 Innovációs Díjat hoztak el

 

A Consumer Technology Association (CTA) 2022 novemberében jelentette be 28 termékkategóriában az Innovációs Díjak nyerteseit, kihirdették köztük a Legjobb Innovációét is. A C-Lab startupok közül kettő a Legjobb Innováció elismerésben részesült, további 27 projekt Innovációs Díjjal lett gazdagabb. Ennek eredményeként a C-Lab 2022-ben huszonkettő, 2023-ban pedig további hét Innovációs Díjat vihetett haza kiemelkedő technológiáiknak köszönhetően.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a C-Lab által támogatott startupok nemzetközi színtéren is bizonyították technológiai rátermettségüket, ezt mi sem támasztja alá jobban, mint az eddigi legtöbb CES Innovációs Díj elnyerése – mondta Hark Kyu Park, a Samsung Electronics elnöke és pénzügyi igazgatója. – Bízunk benne, hogy a C-Lab startupok egyre aktívabban lesznek jelen a globális piacon is, és ezáltal megmutathatják a koreai startupok kiválóságát.”

 

A látássérültek számára eszközöket és szoftvereket fejlesztő Dot Rt. a Hozzáférhetőség kategóriában lett a CES 2022 Legjobb Innováció díj győztese, ezen felül két további kitüntetést is elhoztak. A Meta Music System streaming rendszerét kifejlesztő Verses bizonyult a legjobbnak a Streaming kategóriában, és nyerte el a CES 2023 Legjobb Innováció Díját.

 

A C-Lab standján kiállító nyolc startup közül hét nyert Innovációs Díjat: a NEUBILITY, 40FY, NdotLight, CELLICO, Plask, Catius és a Wrtn Technologies.

 

Továbbá hét, már önálló, de eredetileg C-Lab Inside projekt, valamint tizenegy korábbi C-Lab Outside startup hozott el 2 Legjobb Innovációs és 20 Innovációs Díjat.

 

A Samsung teljesítette a kitűzött célt: öt év alatt 500 startupot és projektet támogatott

 

A Samsung 2018-ban jelentette be a tervét, hogy öt év alatt 300 koreai startupot támogat a C-Lab Outside-on és 200 projektet a C-Lab Inside-on keresztül. A vállalat eddig összesen 506 startupot és projektet karolt fel (304-et a C-Lab Outside és 202-t a C-Lab Inside keretében).

 

A Samsung nemrégiben hozta létre a C-Lab Family-t, egy egyedülálló szakmai hálózatot, amelyen keresztül az alumni startupok a C-Lab után is együttműködhetnek a Samsunggal. Emellett elindította a C-Lab Scale-Up Committee-t, és a jövőben fokozatosan bővíteni kívánja a C-Lab Family partnerségeit és befektetéseit.

 

_______________

* A Samsung C-Lab Inside 2012 decemberében indult azzal a céllal, hogy új ötletek felfedezésére ösztönözze a Samsung munkatársait, valamint elősegítse a kreativitás kultúráját. A piacképesnek bizonyuló ötletek vagy átkerülnek a Samsung valamely részlegéhez, vagy különálló projektekké válnak, amelyeket a vállalat támogat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59