Az ABB E-mobility részt vesz az optimális e-teherautó töltési megoldás kifejlesztésében

forrás: Prím Online, 2023. május 2. 11:19

Az elektromos járművek töltési infrastruktúrája terén világelső ABB E-mobility a töltéskezelés területét koordinálja az EU által finanszírozott NextETRUCK projekt keretében és olyan megoldásokkal járul hozzá a projekthez, amelyek optimalizálják a töltési folyamatokat, hogy azok a lehető legalacsonyabb költségek mellett a legjobban integrálhatók legyenek a járművek üzemeltetésébe.

A tervek szerint a NextETRUCK projektben azokat a közepes hatótávolságú árufuvarozásra szabott koncepciókat dolgozzák ki regionálisan, amelyek legalább 10 százalékkal nagyobb energiahatékonyságot biztosítanak a jelenlegi legjobb kategóriájú elektromos járművekhez képest. 

 

Az ABB E-mobility számos speciális szoftvermegoldást fejlesztett ki nagyobb flottával rendelkező vállalatok számára, hogy megkönnyítse számukra az elektromos járművekre történő átállás összetett folyamatát. Ezeket a modern flottakezelés legkritikusabb területein alkalmazzák, mint például a töltéstervezés és az elektromos járműflották integrálása a szállítási műveletekbe.   

 

 

Frank Muehlon, az ABB E-mobility vezérigazgatója így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a pionír projektnek a konzorciumában az elektromos járműflották töltésmenedzsment- és hatékony töltésvezérlési feladataiért vagyunk felelősek, melyek kulcsfontosságú területei a fenntartható- és költséghatékony üzemeltetésnek.”  

 

Adina Vălean, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa hozzátette: „A károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások miatt a közlekedési ágazatra nagy nyomás nehezedik és fogytán az idő: az európai zöld megállapodás (European Green Deal) 2050-ig a közlekedésből származó kibocsátások 90 %-os százalékos csökkentést irányozza elő. A fenntartható és intelligens mobilitási stratégiánk világossá teszi, hogy e cél elérése nagyobb működési hatékonyságot igényel.” 

 

A NextETRUCK a tervek szerint Isztambulban, Barcelonában és Utrechtben mutatja be munkáját.   

 

NextETRUCK  

A NextETRUCK egy 3 éves, az EU Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt megvalósuló projekt. A 2022. július 1-e és 2025. december 31-e között futó projekt keretében a regionális, közepes hatótávolságú áruszállítás fejlesztésére dolgoznak ki koncepciókat. A projekt célja, hogy úttörő szerepet vállaljon a járműflották szén-dioxid-mentesítésében és bemutassa a következő generációs e-mobilitási koncepciókat. Hozzájárul továbbá a holisztikus, innovatív, megfizethető, versenyképes, szinergikus és nulla kibocsátású járművek, valamint ökoszisztémák fejlesztéséhez. 

  

A NextETRUCK a tervek szerint a regionális, közepes hatótávú áruszállításra szabott koncepciókat és fejlesztéseket fog kidolgozni, amelyek legalább 10%-kal növelik az energiahatékonyságot a jelenlegi legjobb kategóriájú elektromos járművekhez képest. Ezen túlmenően koncepció- és infrastruktúra-bemutatókat készít a villámtöltéshez, valamint új üzleti modelleket kínál a végfelhasználói elfogadottság növelése és a projektmegoldások piaci elterjedésének elősegítése érdekében. A projekt konzorciumát 19 partner alkotja, akik a következő nyolc ország képviselői: Hollandia, Belgium, Németország, Spanyolország, Görögország, Ausztria, Törökország és az Egyesült Királyság. A projekt koordinálását a Holland Alkalmazott Tudományos Kutatások Szervezete, a TNO végzi. 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Az új Mercedes-AMG G63 gyári, első szereléssel kizárólagosan General Tire gumiabroncsaival érhető el

A General Tire biztosítja a gyári gumiabroncsokat az új Mercedes-AMG G63 modellhez, mely a Mercedes-Benz G-osztályának sportváltozata. Az AMG tuningműhelyéből származó ultranagy teljesítményű SUV-ot gyárilag kizárólag a 20 colos General Tire Grabber HTS60 nyári gumikkal látják el. Az abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson közúton és terepen egyaránt.

2024. július 2. 10:12

Bemutatta autóját az ART: magabiztosan várja a versenyeket a Széchenyi-egyetem csapata

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team (ART) idei autója. A győri Széchenyi István Egyetem Formula Student-csapata rollout rendezvényén mutatta be új járművét, amellyel a tavalyi szezon tapasztalatait hasznosítva ismét az élmezőnybe kerülhet.

2024. július 1. 11:28

Büntetővámok bevezetését tervezi az EU a kínai elektromos autók importjára

Jelentősen drágulhatnak a kínai elektromos autók, ugyanis az Európai Bizottság bejelentette, hogy büntetővámokat vetne ki a Kínában gyártott és az Európai Unió piacára behozni szándékozott akkumulátoros elektromos gépjárművekre.

2024. június 30. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01