Az Intellel és a Red Hattel hozza el az ipari vezérlés új generációját a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2024. március 6. 17:42

Az ipari rendszerek közötti hatékony kommunikáció támogatására a Schneider Electric az Intellel és a Red Hattel együttműködve egy új, Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) alapú szoftver keretrendszert hozott létre. A modern, hálózati elven működő megoldás az ipari vezérlés új generációját képviseli. 

Az új keretrendszer, amely a Schneider Electric EcoStruxure Automation Expert alkalmazásának kiegészítése, gyorsan és egyszerűen telepíthető eszközt ad az ipari vállalatok kezébe, amellyel hatékonyabbá tehetik a működésüket, garantálhatják a minőséget, ezzel együtt pedig csökkenthetik a komplexitást, és optimalizálhatják a költségeiket. 

 

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, az Intel és a Red Hat az Open Process Automation Forum (OPAF) iparági szervezet célkitűzéseihez igazodva olyan modern, hálózat-alapú megoldást hozott létre, ami már az ipari vezérlés új generációját képviseli. A keretrendszer két fő részből áll. Az egyik a fejlett számítógépes platform (ACP), amely felügyeli a vezérlőrendszer munkaterhelését, a másik pedig a Distributed Control Node (Elosztott Vezérlő Pontok, DCN) amely alacsony fogyasztású, Intel Atom x6400E processzorokat használó ipari rendszer. 

 

 

„Ez a projekt a csúcspontja annak a kétéves, közös fejlesztésnek, aminek célja az volt, hogy hatékony, jövőálló elosztott vezérlőrendszereket hozzunk létre. A DCN keretrendszer kulcsfontosságú az ipari vállalatok számára a növekedés és a folyamatos innováció lehetőségét kínáló nyílt automatizálási törekvések támogatásában. Az interoperabilitás és az átjárhatóság segít ügyfeleinknek abban, hogy élvezhessék azt a szabadságot, hogy a technológiát az üzleti igényeikhez alakíthatják” – mondta el Nathalie Marcotte, a Schneider Electric Process Automation részlegért felelős alelnöke. 

 

„A nyílt és összekapcsolt kereskedelmi megoldások segítenek majd átállni a fix funkciójú céleszközökről a rugalmas és dinamikus, szoftveralapú infrastruktúrákra. Az Intel már régóta támogatja a nyílt rendszerek elterjedését az iparban. Ez az együttműködés a Schneider Electrickel és a Red Hattel – amelynek során az általános célú számítási feladatokra megalkotott DCN és az operációs rendszereket alkalmazva létrehozunk egy szoftver-alapú vezérlőrendszert –, támogatja ezt az átmenetet” – jelezte Christine Boles, az Intel „Network and Edge Group” részlegért felelős alelnöke és a „Federal and Industrial Solutions” területért felelős vezérigazgatója.

 

„A Red Hat elkötelezett amellett, hogy segítse a gyártókat az autonóm műveletek megvalósításában az üzemcsarnokban. Szorosan együttműködve partnereinkkel, mint a Schneider Electric és az Intel, támogatást nyújthatunk az olyan skálázható, szoftvervezérelt gyárak kialakításában, amelyek magas szinten automatizáltak, és képesek az interoperábilis működésre. Örülünk az együttműködésnek, és ez még csak a kezdet! Azzal, hogy most megtesszük ezeket a lépéseket, segíthetünk az ipari szektort felkészíteni a mesterséges intelligencia, a perem számítástechnika és a többi lehetőség kihasználására” – hangsúlyozta Francis Chow, a Red Hat alelnöke és a cég „In-Vehicle Operating System and Edge” területért felelős vezetője. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét

Kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét („MI-Rendelet”), amely a világon az első igazán átfogó, mesterséges intelligenciával („MI”) kapcsolatos, szektorsemleges jogszabály.

2024. július 14. 13:49

A Magyar Marketing Szövetség a szakma utánpótlásáért

A Magyar Marketing Szövetség aktívan tesz a szakma jövőjéért, ezért utánpótlásprogramja első lépéseként jelképes regisztrációs díj ellenében elérhető Summit Youth jegyekkel várja a 25 év alatti, szakmai felsőoktatásban tanuló hallgatókat az idei Marketing Summiton. Az utánpótlásprogram alapvető célja, hogy a jövő szakmai generációja megismerje az aktuális trendeket, kihívásokat és az arra adandó gyakorlati válaszokat. A Marketing Summit Youth, mint a jövő marketingeseinek csúcstalálkozója pedig végső soron vonzóbbá teheti a hazai márkákat és ügynökségeket is a fiatal tehetségek számára.

2024. július 14. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01