Az AWS és a SAP mesterséges intelligenciával fejleszti a vállalati erőforrásgazdálkodását

forrás: Prím Online, 2024. június 14. 19:25

Stratégiai együttműködést kötött egymással az Amazon Web Services (AWS) és az SAP. A generatív mesterséges intelligencia segítségével új képeségekkel és nagyobb hatékonysággal vértezik fel a SAP modern, felhő-alapú vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszerét. 

Közös fejlesztésükkel arra törekszenek, hogy egyszerűbbé tegyék az ügyfelek számára a RISE with SAP megoldás bevezetését az AWS-en. Ezzel javítják a felhőben futó SAP munkafolyamatok teljesítményét, hatékonyságát, illetve a generatív AI-t beágyazzák a vállalatok üzleti szempontból kritikus alkalmazásportfóliójába.

 

"Az AWS volt az első felhőszolgáltató, amely az SAP portfóliójának támogatására tanúsítványt szerzett, aminek köszönhetően ma már több ezer nagyvállalat futtat SAP-megoldásokat az AWS-en. A mostani kooperációnk révén az AWS és az SAP gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a vállalatok számára a generatív AI-t alkalmazását az alapvető üzleti adataikra vonatkozóan, hogy az alkalmazásaikból a lehető legtöbbet hozzák ki és ezzel hatékonyabbá, gyorsabbá, fenntarthatóbbá váljanak." – fejtette ki Matt Garman, az AWS vezérigazgatója.

 

Az Amazon Bedrock generatív AI modelljei – mint az Anthropic Claude 3 modellcsalád és az Amazon Titan – integrálásával az SAP ügyfelei nagyméretű nyelvi modellekhez (LLM-ekhez) és más alapmodellekhez férhetnek hozzá, hogy saját adataikkal testreszabott alkalmazásokat építsenek. Ezzel az integrációval a SAP ügyfelei felgyorsíthatják a generatív AI alkalmazását és korszerűsítik az SAP megoldásokra épülő kulcsfontosságú üzleti folyamatokat. Az SAP és az AWS azt tervezi, hogy további SAP felhőmegoldásoknál és alkalmazásoknál is elérhetővé teszik a beágyazott AI-funkciókat, többek közt a pénzügyek és a termékéletciklus-menedzsment területén.

 

Az Amazon vállalatai, köztük a Twitch, a Zappos.com és a Zoox Inc., már szintén SAP szoftvereket használnak az AWS-en. Most pedig az Amazon műholdas szélessávú hálózata, a Project Kuiper is a RISE with SAP alkalmazása mellett döntött, hogy felgyorsítsák a vállalati döntéshozatalt és javítsák az általános teljesítményt, produktivitást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MI lehet a kulcs az egyszemélyes vállalkozások nyári pihenéséhez

Ma Magyarországon 620 ezer regisztrált egyéni vállalkozó töri a fejét azon, hogy hogyan pihenhetne a nyári időszakban legalább egy, de inkább két hetet. A megoldás nem lehetetlen, azonban némi előkészületet és a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek használatát is igényli – derül ki a Billingo, az egyik leggyakrabban használt, online számlázóprogramot fejlesztő hazai cég összefoglalójából. A nyári időszak a vállalkozói szféra számára kihívásokkal teli, főként az egyéni vállalkozásaikat vezető tanácsadók, IT szakemberek, jogi, számviteli munkát végzők tudnak a legnehezebben elszakadni íróasztaluktól.

2024. július 13. 12:08

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01