Az ABB az elektromos buszokhoz készült, energiahatékony motor- és invertercsomagot vezet be a piacra

forrás: Prím Online, 2024. június 17. 11:28

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén.

 

• A motort és az invertert együtt fejlesztették ki, így optimalizáltan működnek együtt. 

• Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.

• A motor egyúttal nagy nyomatéksűrűséget kínál, ezzel jobb dinamikai teljesítményt nyújtva, valamint csendesebb működést biztosít az utasok kényelme érdekében.

 

A HES580 az első elektromos buszokhoz készült háromszintű inverter a piacon, amely kiváló energiahatékonysággal és motorteljesítménnyel büszkélkedhet. A hagyományos, kétszintű inverterekhez képest a HES580 nagy mértékben, akár 75 százalékkal képes csökkenti a motor harmonikus veszteségét, jelentősen minimalizálva a hőleadást és maximalizálva az energiamegtakarítást. A kiváló teljesítmény kulcsa az innovatív, háromszintű szerkezetben rejlik. A kétszintű inverterekkel ellentétben, amelyek két feszültségszint (DC+ és DC-) között képesek váltani, a HES580 egy harmadik, semleges feszültségfokozatot is bevezet a folyamatba. Ez a kiegészítés minden egyes kapcsolási művelet során képes a felére csökkenteni a feszültségfokozatot, ami csökkentett áramhullámosságot, és ebből kifolyólag alacsonyabb harmonikus veszteséget eredményez. Ennek következtében az AMXE250 motor fokozott hatékonysággal működik, és nagyobb teljesítményt nyújt a legkülönfélébb vezetési körülmények között is. 

 

 

A HES580 használata nem csupán 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget jelent a hagyományos, kétszintű inverterekhez képest a szokványos menetciklusok során, de az AMXE250 motornak is jelentős előnyöket biztosít élettartamának meghosszabbítása és megbízhatóságának növelése révén. A harmonikus hatások mérséklésével és a motortekercsekre ható terhelés minimalizálásával ez a fejlett technológia tartós teljesítményt nyújt, és gondoskodik a teljes elektromos hajtáslánc hosszú élettartamáról is.

 

Az AMXE250 emellett kompakt, nagy hatékonyságú meghajtásra tervezett állandómágneses szinkronmotorként is kiemelkedő jelentőséggel bír. A motor nagy nyomatéksűrűséget kínál, ezzel jobb dinamikai teljesítményt nyújtva, valamint csendesebb működést biztosít az utasok kényelme érdekében. A HES580-at és az AMXE250-et úgy terveztük, hogy rugalmas működést biztosítsanak, így távolabb is elhelyezhetők egymástól. Ebből kifolyólag pedig az üzemeltetők számára további lehetőségek nyílnak a helyoptimalizálásra. Az egyszerű paraméterbeállításnak, üzembe helyezésnek és indítási képességeknek köszönhetően a csomag gyorsan beszerelhető a járműbe.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bevezethetjük a piacra az első, elektromos buszokhoz készült háromszintű invertert.” – mondta David Segbers, az ABB vontatási üzletágának globális termékmenedzsere. A motorból és az inverterből álló csomagot úgy terveztük, hogy elemei tökéletes összhangban működjenek, és jelentős energiahatékonysági előnyöket biztosítson az üzemeltetők és az OEM-ek számára egyaránt."

 

Fabiana Cavalcante, az ABB e-mobilitásért felelős globális vezetője elmondta: „A buszok ilyen módon történő áramellátása kulcsfontosságú az olyan fenntartható, tiszta tömegközlekedés megvalósításához, amely javítja az életminőséget. Boldogok vagyunk, hogy olyan jövőbiztos megoldásokat kínálhatunk, amelyek támogatják az iparág szereplőit fenntarthatósági és teljesítménycéljaik elérésében." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Radikálisan javult a hatékonyság és az eredményesség a gyárakban AI megoldásokkal

Az elmúlt évek során a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szállítója világszerte átalakította a gyártóüzemeket. A kis önálló gyáraktól a több telephelyen működő hatalmas üzemekig, a bútorgyártóktól a húsfeldolgozókig ezek a gyártók most villámgyors csatlakozási lehetőséget és intuitív, központosított hálózatirányítást élveznek gyáraikban és raktáraikban, ami radikális javulást eredményez a hatékonyságban és az eredményességben.

2024. július 14. 15:50

Kihirdették az Európai Unió mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét

Kihirdették az EU mesterséges intelligenciáról szóló rendeletét („MI-Rendelet”), amely a világon az első igazán átfogó, mesterséges intelligenciával („MI”) kapcsolatos, szektorsemleges jogszabály.

2024. július 14. 13:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01