Xiaomi elektromos rollerek ingázásra, kirándulásra, a városban és azon kívül

forrás: Prím Online, 2024. július 7. 10:36

Bemutatkozott a Xiaomi új elektromos roller szériája, négy modell, amelyek sokféle terepen és körülmények között megállják a helyüket. Az egyik inkább a városi forgalomban biztosít gyors és biztonságos haladást, a másik egy derék ingázó, a harmadik a városon kívülre is szívesen elviszi felhasználóját, a negyedik pedig szinte bármilyen körülmények között maximális teljesítményt nyújt. 

A Xiaomi Electric Scooter 4, a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) és Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen), valamint a Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra rollerek között mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt, most igyekszünk a döntéshez támpontokat adni. 

 

Az elektromos rollerek egyre népszerűbbek Magyarországon könnyű kezelhetőségük, kényelmes használatuk miatt, de sokan azért is választják ezt a közlekedési módot, mert környezetbarát és gyors haladást biztosít a zsúfolt városi forgalomban. A Xiaomi modelljei kiváló ár-érték arányukról és megbízhatóságukról híresek. Kielégítik a rendszeresen városban közlekedők, az ingázók, de a szabadban kirándulók igényeit is. Ezúttal a Xiaomi Electric Scooter 4, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro és 4 Lite (második generációsok) valamint a 4 Ultra rollereket vesszük górcső alá: mire képesek a változatos hazai útviszonyok közepette, milyen kényelmi funkciókat kínálnak a felhasználóiknak.

 

A négy rollert négy, némileg eltérő felhasználási szcenárióra tervezték. A Xiaomi Electric Scooter 4 ingázásra, rövidebb utakra ideális; a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) változatot az igazán rázós utakra is el lehet vinni, az ütéscsillapításnak, a széles gumiabroncsoknak köszönhetően; a Xiaomi Electric Scooter 4 Lite változat a városi közlekedésben érzi igazán otthon magát, használójának divatos megjelenést és megbízható utazási élményt biztosít; a Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra pedig egy kitartó hosszútávfutó, erőteljes gyorsulást biztosít és könnyedén jut fel az emelkedőkre is, teljesítménye városra és terepre egyaránt alkalmassá teszi. Nézzük a részleteket!

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra: akire mindig lehet számítani

 

Ultra, mint ultramaraton: a hatótáv akár 70 kilométer, amit az 561,5Wh-s, nagy kapacitású lítium akkumulátornak köszönhet. A járműhöz egy 124W-os nagyteljesítményű adapter tartozik, amellyel a teljes feltöltés mindössze 6,5 órát vesz igénybe.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra motorja 500W-os névleges teljesítményre képes, és ellátták egy S+ üzemmóddal is – a többi modellre jellemző sport, normál és gyalogos üzemmód mellett – hogy az Ultra mindössze 4 másodperc alatt képes legyen elérni a maximális 25 km/órás sebességet. Az erős motor a 25%-os emelkedőket is könnyedén leküzdi, a dupla felfüggesztési rendszer pedig az utazás kényelméről gondoskodik. Ez utóbbi hatékonyan csökkenti a rezgéseket és rázkódásokat egyenetlen terepen, úthibák esetén, jó kormányozhatóságot, manőverezést biztosít városi környezetben, zsúfolt utcákon. Az első és hátsó felfüggesztés jelentősen javítja a jármű stabilitását, egyenletesebben oszlatja el a terhelést, ami csökkenti a kopást, ezzel növeli a jármű élettartamát. 

 

A még élvezetesebb vezetési élmény miatt az Ultrának van az összes modell közül a legszélesebb alaplemeze, 170 mm. A nagy szilárdságú alumíniumötvözet garantálja a jármű tartósságát és terhelhetőségét, ezért akár egy 120 kg-os ember is nyugodtan ráállhat és használhatja.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra 10”-os önjavító DuraGel abroncsokkal rendelkezik, vagyis ha egy 3,5 mm-nél kisebb átmérőjű tárgy szorul az abroncsba és azt eltávolították, egy zselés réteg helyreállítja a gumiabroncs sérült részét. A roller víz- és porállóságát az IPP55-ös szabvány igazolja. Természetesen, az Ulra első és hátsó lámpával is rendelkezik a biztonságos éjszakai közlekedéshez.  

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra 299.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen): a profi

 

Nem véletlen szerepel a „Pro” a nevében: névleges teljesítménye 400W, és akár 60 kilométert lehet egy töltéssel megtenni vele. Ez a roller 22%-os emelkedőket képes legyűrni, a nagy szilárdságú szénacél keretnek köszönhetően pedig ugyancsak elviseli egy 120 kg-os utazó súlyát is. Hogy az utazás során szabadjára engedett energiák mégse veszélyeztessék a közlekedő biztonságát, a jármű 60 mm-es abroncsfelületet kapott, ami jelentősen javítja az ütéscsillapítását, jobban tapad és dől a kanyarokban, összességében stabilabban vezethető. Fékezéskor két fék lép működésbe: az elsőkeréken lévő dobfék és a hátsón lévő E-ABS fék. A közlekedésbiztonságot tovább fokozza, hogy a kanyarodást egy nagy fényerejű indexlámpával lehet jelezni, amivel egyidőben a hangjelző csengője is megszólal. Az esti rollerezésben egy automata első fényszóró és egy hátsó lámpa segít, amelyek maguktól felgyulladnak félhomályban.

 

A 60 kilométeres távot a 468W-os, nagy kapacitású lítium akkumulátor, továbbá a fékezés és gördülés során keletkező mozgási energiát elektromos energiává átalakító motor teszi lehetővé, így rövid hétvégi kirándulásokat is megtehetünk a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) rollerrel. Ilyen alkalmakkor jól jöhet a roller azon tulajdonsága is, hogy mindössze 3 lépésben összecsukható. Ez egyébként az összes említett rollerről elmondható.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) 199.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4: az ingázó

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 elég széles, és elég magas ahhoz, hogy a közlekedés igazán kényelmes legyen rajta: az alaplemez 160 mm széles, hossza, a kerékkel együtt bőven meghaladja az 1 métert, és csaknem 1,2 m magas. A 10”-os, tömlő nélküli – tehát az átszúródástól kevésbé veszélyeztetett – gumiabroncsok nagyobb stabilitást és kényelmet biztosítanak az út során. A dupla fékrendszer a Xiaomi Electric Scooter 4 esetében azt jelenti, hogy az E-ABS fék előre került, a hátsó kereket pedig egy tárcsafék lassítja fékezéskor. 

 

Azért a napi ingázás és a rövid kirándulás a roller specialitása, mert egy töltéssel akár 35 kilométert képes megtenni. A jármű névleges teljesítménye eléri a 300W-ot, ami 25 km/órás maximális sebességet és legfeljebb 16%-os emelkedő megmászását teszi lehetővé. Az intelligens BMS megoldással védett akkumulátor állapotát, a még megtehető távolság hosszát, a hibainformációkat, a használója a Xiaomi Home/Mi Home alkalmazásban tudja megtekinteni, illetve zárolhatja is a rollert.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 termék 154.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

 

 

Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen): a divatos urbánus utazó

 

A Lite verzióval közlekedve számíthatunk arra, hogy az utcán utánunk fordulnak majd az emberek. A letisztult nyerges kialakítás, a szemet gyönyörködtető hátsó lámpa, a nagy szilárdságú szénacél váz megfogják tenni a hatásukat. A külcsínhez megbízható utazási élmény társul, amiről a jól gyorsuló, 300W-os névleges teljesítményt nyújtó motor, a Pro-ról már ismert kettős fékrendszer, a 10”-os gumiabroncsok által biztosított rezgéscsillapítás gondoskodik. A Lite a 15%-os emelkedőn is repíti az utasát – ezt egy 300W-os Hall Effect kefe nélküli motornak köszönheti. Nem kell tartani a saras utaktól sem, hiszen az IPX4 fröccsenésállóságnak hála a rollerben a víz nem tud kárt okozni, az IPX6 feletti fröccsenésállóság pedig az akkumulátornak nyújt védelmet a víz és a por ellen. A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen) akár 25 kilométer megtételére képes egyetlen töltéssel.  Összességében, stílusos megjelenés és stabil menetteljesítmény jellemzi ezt a rollert.

 

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite (2nd Gen) 119.990 forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

Kulcsszavak: Xiaomi elektromos roller

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG AI alapú szervizrobotot fejlesztett a vendéglátás és az egészségügy számára

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb LG CLOi ServeBot (LDLIM31 modell) elnevezésű autonóm kiszolgáló robotját, amelyet arra terveztek, hogy biztonságos kiszállítást nyújtson a vendéglátásban és az egészségügyben. A bőséges belső tárolóhellyel rendelkező, négyajtós kialakítású CLOi ServeBot különböző kézbesítési feladatok elvégzésére képes, így nagy terhet képes levenni a személyzet válláról.

2024. július 18. 16:00

140 millió eurós befektetés: az OMV is csatlakozik az EIT InnoEnergy-hez

Zártkörű részvénykibocsátás keretében az osztrák székhelyű globális üzemanyag és vegyipari vállalat, az OMV, a romániai integrált energiaipari vállalat, a OMV Petrom és a hollandiai székhelyű vállalat, az ACB Participaties B.V. csatlakozott a fenntartható energiaipari fejlesztésekben élenjáró EIT InnoEnergy-hez idén júliusban. A három cég által biztosított és 140 millió euró értékben lejegyzett részvények jelentős tőkeinjekciót nyújtanak a szervezet átfogó energiaipari célkitűzéseinek megvalósításához.

2024. július 18. 14:31

A Delta Systems újítja meg az Állatorvostudományi Egyetem komplex audiovizuális rendszerét

Bemutatták az Állatorvostudományi Egyetem első, legmodernebb technikával felszerelt okostantermét. A komplex audiovizuális rendszert a Delta Systems Kft. újítja meg, miután elnyerte az erre kiírt, nyílt, Európai Uniós közbeszerzési eljárást. A mintegy 1,089 milliárd forint értékű beruházás új utat nyitott az egyetem számára. Az európai szinten is egyedülálló korszerűsítéssel 45 prezentációs térben 13 gyártó 1842 eszközét alakítják egy komplex, hallgatóközpontú rendszerré. 

2024. július 18. 12:58

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

Kékszalag: nyomkövető rendszert fejlesztett a Széchenyi-egyetem a vitorlásszövetséggel és a Telekommal partnerségben

Az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj vitorlásversenyen idén először minden hajót nyomkövető eszközzel látnak el, amelyet a hozzá tartozó online alkalmazással együtt a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja a Magyar Telekommal közösen, a Magyar Vitorlásszövetséggel együttműködésben fejlesztett. Az újítás segítségével folyamatosan figyelhető a versenyzők haladása, emellett a rendszer háttértámogatást nyújt a szervezőknek.

2024. július 18. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59