Elhagyott Microsoft videoformátum

Kollár Csaba, 2002. december 18. 21:26
Az NTT DoCoMo bejelentette, hogy elhagyja a Microsoft videoformátumát, és előnyben részesíti a nyitott szabványokat, melyekkel megítélése szerint könnyebben lehet 3G-s környezet számára különböző videoszolgáltatásokat, videoalkalmazásokat és videotartalmat biztosítani.
A vállalat a tervek szerint az i-motion szolgáltatásánál előnyben részesítve az MP4-et, az Advanced Streaming Formatot (ASF) választja. Ez egy olyan formátum, ami képes az MPEG4 video-, audio- és szöveges tartalmat egyesíteni. Az NTT DoCoMo annyit árult el döntésükről, hogy nem kívánták a továbbiakban a Microsoftnak fizetni a különböző licencdíjakat, és megítélésük szerint az ASF nagyobb lökést adhat a jelenlegi fejlesztéseknek is.

A CW360 szakírója már most felveti annak a lehetőségét, hogy ha az NTT DoCoMo a Microsoft videoformátuma helyett az ASF-et választja, akkor az olyan nagy készülékgyártókat, mint a Panasonic, a NEC vagy a Fujitsu is hasonló döntésre ösztönözhet, ami hosszabb távon e területen akár gyökeresen is megváltoztathatja az erőviszonyokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35