Plextor ConvertX

Tóth Kristóf, 2003. május 21. 09:40
Az eddig elsősorban különböző kiváló minőségű optikai adattároló megoldásairól ismert Plextor a ConvertX nevezetű legfrissebb újdonságának bejelentésével a napokban a digitális videós piacon is megvetette a lábát.
A ConvertX nem más, mint egy a Windows operációs rendszert futtató számítógépekhez ajánlott digitális videoátalakító, illetve videovágó eszköz. A doboz formájú berendezésre sokfajta fogyasztói elektronikus eszköz, így például többek közt videokamera, DVD-lejátszó, videomagnó vagy éppen televíziós készülék is csatlakoztatható, és a ConvertX minden további nélkül automatikusan képes a bejövő analóg jelekből digitális jeleket konvertálni, az így létrehozott anyagot pedig szerkeszteni. A Plextor újdonsága számos különböző MPEG audio/video tömörítési eljárást ismer, de ami talán a legfontosabb: kompatibilis a legújabb MPEG-4 technológiával.

Az MPEG-1, MPEG-2, valamint MPEG-4 támogatással rendelkező Plextor ConvertX széles körű választási lehetőséget nyújt a felhasználók számára a videoanyagok különböző konvertálási, tömörítési megoldásait illetően. Konkrét példákat tekintve, MPEG-1 kódolást választva egyórányi videoanyag rögzíthető egy video CD-n, MPEG-2 kódolás mellett pedig mintegy kétórányi tökéletes minőségű mozgókép tárolható egy DVD lemezen. Az MPEG-4 technológia páratlanul erős tömörítése révén kétórányi jó minőségű videoanyag akár egyetlen CD-n is eltárolható a ConvertX segítségével, DVD diszkekre pedig akár tízórányi MPEG-4 anyag is rögzíthető.

A Plextor munkatársai az újdonság bejelentése kapcsán elmondták, hogy a ConvertX nagy sebességű USB 2.0 interfészen keresztül tartja a kapcsolatot a személyi számítógépekkel, így még a nagy felbontású, jó minőségű videoanyagokkal történő munka sem lassul be. A Plextor egyébként számos neves szoftvert csomagol a ConvertX mellé, ily módon a vásárlók komplett videokonvertáló, illetve videoszerkesztő megoldást kapnak.

A többek közt RCA kompozit videobemenettel, RCA kompozit audiobemenettel, valamint S-Video bemenettel rendelkező Plextor ConvertX videolejátszási üzemmódban maximálisan 720x480 pixeles felbontást támogat. A 179 dolláros ajánlott fogyasztói árú Plextor-újdonság a gyártó ígéretei szerint egy hónapon belül világszerte kapható lesz.
Kulcsszavak: mpeg Plextor újdonság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09