Technológiai váltás a Teledatacast Kft.-nél

Kiss Ádám Zoltán, 2003. június 26. 23:33
[smallimage 1 left] 2003. július 15-től, a Teledatacast Kft. Gazdasági Információs Rendszerének elérését internetes és műholdas adatvételi lehetőség váltja fel, a szűk sávszélességet biztosító DBC technológia alkalmazása megszűnik.
A Teledatacast Kft. július közepétől elindítja új befektetési portáltját is, mely www.tdcportal.hu néven átveszi a Fornax Monitor szerepét, mely 2003. július15-től megszűnik. Az újjászülető GIR csomagok elérhetők lesznek az interneten, a www.tdcportal.hu weboldalon, valamint műholdas vételen keresztül, ezzel a legkorszerűbb hátteret biztosítva a különböző felhasználói igényekhez és lehetőségekhez.

A Teledatacast Kft. tőzsdei és pénzpiaci adatokat szolgáltató Gazdasági Információs Rendszere 2003. július 15-től új, innovatív kommunikációs csatornákra települ át. A felületcsere során megszűnik a hagyományos DBC technológia alkalmazása, melyet internetes és a műholdas adatszórással vált fel a cég. A TDC vadonatúj szolgáltatása a műholdas adatsugárzás. Az Open Way Net (OWN) elnevezésű technológia veszi át a hagyományos DBC kommunikációs csatorna szerepét, amely jellegében sokban hasonlít a DBC által nyújtott szolgáltatásra. A különbség az, hogy míg a DBC esetében az MTV 1-2 TV csatorna jeleibe voltak az információk elhelyezve, addig az OWN közvetlen műholdas kapcsolatot teremt, és jóval gazdagabb adatátvitelt biztosít. Az OWN legfontosabb előnye a DBC technológiával szemben, hogy a műholdas technológia alkalmas rendkívül nagy adatmennyiség folyamatos továbbítására, földrajzi és infrastrukturális korlátok nélkül. Mozgóképek, webkamerás közvetítések, nagy adatbázisok, szoftverek sugározhatók le a felhasználók számítógépeire, az interneten megismert sávszélességi kényelmetlenségek nélkül.
Kulcsszavak: TeleDataCast Fornax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100%-ban környezetbarát mobiltok a Telenornál

Május 10., a madarak és fák napja alkalmából a Telenor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Cellect együttműködésében limitált szériás, 100%-ban lebomló, növényi alapú mobiltelefon tokok készültek. Az Év madarát, a cigánycsukot ábrázoló kollekciót Czikkely Panni formatervező művész álmodta meg. Minden eladott tok árából 500 forint az egyesület „Év madara” programját támogatja.

2021. május 8. 11:07

Csúcsot döntve telefonáltunk és interneteztünk a járvány második hulláma alatt

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom 2020 végén túllépte a 126 millió GByte-ot, miközben egy évvel korábban még a 100 millió GByte-ot sem érte el – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből, amelyet tegnap tett közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hazai telefonhívások forgalma egy év alatt 18 százalékos emelkedéssel 7,1 milliárd percre nőtt 2020 utolsó negyedévére az előző év azonos időszakához képest.

2021. május 7. 09:55

Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

Az egyik legrangosabb nemzetközi dizájn díjat nyerte el a magyar fejlesztésű edutainment applikáció, a Platypus: a FinLit Story. A 67 éves történelemre visszatekintő díjra idén közel 10.000 nevezés érkezett 52 országból. A fiatalok pénzügyi tudatosságának, gazdasági ismereteinek fejlesztését célzó, szórakoztatva tanító mobilos játékot az OTP Fáy András Alapítvány álmodta meg, az applikáció megtervezését, a dizájn kivitelezését és részben a fejlesztést a magyar Supercharge innovációs ügynökség végezte az Alapítvány megbízásából. Az alkalmazást már közel 35.000 hazai felhasználó töltötte le. 

2021. május 3. 14:06

Friss kutatás: ”Anyut” hívjuk leggyakrabban, ha tanácsra szorulunk

Egy friss kutatás eredménye szerint Magyaroroszágon a 18-55 évesek körében „Anyu” szerepel az egyik leggyakrabban a híváslistákban, és a válaszadók a mindennapi témák mellett főleg tanácsaik miatt keresik édesanyjukat. A járványügyi helyzetből adódóan kevesebb személyes találkozásra van lehetőség, így Anyák napján még inkább felértékelődik a hívás alapú kapcsolattartás.

2021. április 26. 13:33

Antimikrobiális bevonattal érkeznek az új Cat strapatelefonok

A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette az antimikrobiális bevonattal ellátott Cat S42 H+ okostelefont és Cat B40 4G nyomógombos telefont. A Cat több mint egy évtizede nyújt megbízható megoldást azoknak, akiknek a mindennapokban is fontos strapabírás. A most bejelentett két készülék a Cat phones-ra jellemző tulajdonságok mellett a higiénia terén is fontos újítással bírnak. 

2021. április 26. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35