Hantro-Motorola fejlesztések a mobilvideózás területén

Kollár Csaba, 2003. szeptember 26. 12:00

A Hantro 4350 hardveres videókodekje lehetővé teszi az egyidejű kódolást és dekódolást 30 frame per másodperces sebesség mellett a Motorola i.MX21 alkalmazás processzora számára.
A Hantro 4350 MPEG-4/H.263 típusjelzésű hardveres kodekjével 352x288 pixeles felbontás érhető el, kompressziós/dekompressziós képessége pedig lehetővé teszi az alkalmazását olyan területeken, mint a vezeték nélküli videózásra alkalmas készülékek, beleértve a mobiltelefonokat vagy a PDA-kat.

Elemzők szerint a most bemutatott közös munka révén a felhasználók nagyon jó minőségű videoalkalmazásokhoz juthatnak, mint amilyen a multimédiás üzenet, a folyamatos videóadás és a videótelefon.

Eero Kaikkonen, a Hanto elnöke a fejlesztéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy „stratégiánk, hogy úgy hardveres, mint szoftveres videokodekeket fejlesszünk a különböző multimédiás alkalmazások számára, így a Motorola i.MX sorozata számára is. Szoftveres kodekünkkel már korábban megjelentünk, most pedig a hardveres verzió biztosít nagyon jó minőséget, megbízhatóságot és valósidejűséget a videoalkalmazásoknak."

Hasonlóan vélekedett Omid Tahernia a Motorola Semiconductor Products Sector vezetéknéklüli-csoportjának elnökhelyettese is, szerinte „a Hantro az egyik legnevesebb vállalat az MPEG-4 kodekeket fejlesztő vállalatok között, különösen a mobilalkalmazások területén. Együttműködésünk révén igényes fogyasztóink valóban minőségi videoalkalmazásokkal és szolgáltatásokkal találkozhatnak majd".
Kulcsszavak: mpeg Motorola pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35