Felmentették a hackeléssel vádolt brit tizenévest

Tóth Kristóf, 2003. október 20. 09:08

A brit bíróság a napokban felmentette azt a 19 éves angol fiatalembert,
akit a rendőrség korábban egy houstoni (Texas) kikötő számítógépes
rendszerének megbénításával vádolt.
A 19 éves Aaron Caffrey azzal védekezett, hogy bár az amerikai kikötő számítógépes rendszere ellen indított támadás kétségtelenül az ő számítógépén keresztül történt, a támadást a számítógép irányításának átvételével valaki más hajtotta végre. Caffrey akár 5 évig terjedő letöltendő börtönbüntetést is kaphatott volna, amennyiben a bíróság bűnösnek találja a számítógépes betörés végrehajtásának vádjában.

Az angol fiatalember ellen hosszadalmas vizsgálat után még a tavalyi évben indított büntetőeljárást a brit rendőrség, a vád pedig a kikötő számítógépes rendszerének digitális támadás általi lebénítása volt. A támadás megbénította a kikötő navigációs rendszerét, amely az összeomlott számítógépekre épült.

A rendőrség szerint Caffrey egy internetes társalgó felhasználóját akarta elárasztani kellemetlenkedő üzenetekkel a megbénított rendszereken keresztül. A Soutwark Crown-i bíróság azonban nem találta bűnösnek a fiatalembert.

Caffrey, mint szakértő, saját maga bizonyította be, hogy egy hacker átvette a számítógépe feletti irányítást, és a tudta nélkül hajtotta végre a betörést. A 19 éves gyanúsított felmentése után bejelentette, hogy a jövőben számítógépes biztonsági szakértőként kíván elhelyezkedni, és arra figyelmeztette a hackertevékenység iránt érdeklődő fiatalokat, hogy semmiképpen ne vegyenek részt törvénytelen lépésekben.
Kulcsszavak: hacker security jog

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

A Huawei Watch 3 széria az első okosóra-család a piacon, amelynek számlapja képes háttérként dinamikus képeket, rövid videókat, vagy akár játékot is megjeleníteni. Az órába épített innovatív technológiának köszönhetően a felhasználók nemcsak játszhatnak az okosórájukon, hanem a különféle animációkkal csillagászati felfedezéseket tehetnek, sőt a Hold felszínét és fázisait is nyomon követhetik. 

2021. július 28. 18:11

A Sony bemutatja az új cserélhető objektíves vlog kameráját

A Sony bejelentette az Alpha-sorozat első cserélhető objektíves vlogger kameráját, az új ZV-E10-et. A kezdetektől fogva vlogolásra és vloggerek számára tervezett kamera ötvözi a Sony fejlett képalkotó technológiáját a széleskörű kezelhetőséggel és a kifejezetten videósok számára optimalizált egyedi funkciókkal.

2021. július 28. 16:29

Azonnal alkalmazható innováció a DeWalt gyárában

A DeWalt Industrial Tools perugiai üzemében (Olaszország) a márka két legnagyobb családjának termékeit gyártják: elektromos favágó szerszámokat és bontókalapácsokat.  Ez utóbbi sorozat esetében a vállalat úgy döntött, hogy két MiR200 autonóm mobil robotot (AMR-t) telepít, hogy gyártósorukat valódi összeszerelő-részleggé alakítsák, amelyeket mobil munkaállomással is kiegészítettek.

2021. július 28. 16:14

A huawei okosóráján mozgókép, videó, vagy akár játék is beállítható óraszámlapként

A Huawei Watch 3 széria az első okosóra-család a piacon, amelynek számlapja képes háttérként dinamikus képeket, rövid videókat, vagy akár játékot is megjeleníteni. Az órába épített innovatív technológiának köszönhetően a felhasználók nemcsak játszhatnak az okosórájukon, hanem a különféle animációkkal csillagászati felfedezéseket tehetnek, sőt a Hold felszínét és fázisait is nyomon követhetik. 

2021. július 28. 14:33

Allianz: 9 trend a Covid–19 utáni légi közlekedésben

A Covid–19-et követő válság miatti hirtelen leállás súlyosan érintette a légi közlekedési szektort. 2020 áprilisában a világ kereskedelmi flottáinak kétharmada tétlenül a parkolt az aszfalton, miközben az utasforgalom 90 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A légi közlekedési ágazat most lassan felépül a belföldi utazásoknak köszönhetően, egyre több repülőgép tér vissza az égboltra.

2021. július 28. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53