Illegális Windows XP-re is letölthető lesz a Service Pack 2

Kiss Ádám Zoltán, 2004. május 11. 22:20
A Microsoft legfrissebb közlése szerint a cég a biztonság fokozása érdekében az illegális Windows XP operációs rendszerek tulajdonosai számára is letölthetővé teszi az SP2-t. Ez a nagylelkű gesztus azonban hangsúlyozottan egyszeri alkalomra szól.

Az SP2 egy változata már most is letölthető Release Candidate 1 néven, nem kevesebb mint 200 MB-os terjedelemben. A Microsoft azonban a nyár második felére tervezi a végleges bemutatót, és várhatóan az kész SP2 mérete jóval kisebb, 80 MB lesz. Az SP2 a jelek szerint postai úton is megrendelhető lesz, ám az még nem eldöntött kérdés, hogy a cég magára vállalja-e a postaköltséget. A Microsoft mindenkori üzletpolitikájának ellentmondó, illegális másolatokra is vonatkozó letöltési lehetőség teljes meglepetés, hiszen az ilyen szoftverekre csak a kisebb frissítéseket lehetett telepíteni, az SP1-et nem. A vállalat azonban mindenképpen javítani szeretné a rendszerei biztonsági szintjéről kialakult közvélekedést, és a postai változaton szerepelteti a "fejlett biztonságtechnika" kifejezést. A Microsoft ugyanakkor elzárkózott az XP Reloaded marketingkampány részleteinek ismertetésétől. Ez az év második felében meginduló reklámhadjárat az XP körüli állóvíz felkavarását célozza, és a szakértők szerint könnyen elképzelhető, hogy egy online zenebolt szoftvertámogatásának, és a Windows Media Player 10-es változatának bemutatásával jár majd együtt.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53