Sun Java System alkalmazások pénzintézetek számára - konferencia

Kovács Attila, 2004. június 23. 14:52
Június 24-én a Sun Magyarország és a Fornax közösen rendezett banki szakemberek számára félnapos konferenciát Budapesten, amelyen a Sun Java Enterprise System lehetséges pénzintézeti alkalmazásait, azok előnyeit körvonalazták az előadók.
Várgedő Tamás, a Fornax alkalmazás-integrálási igazgatója kiemelte, a rendezvényen a Sun Java Enterprise System hagyományos funkcióinak integrált csomagban való kínálatát mutatták be, mégpedig egy elképzelt banki alkalmazásra („Magyar Tallérgyűjtő Bank” hitelkérelem-benyújtási konstrukciójának keretfeladata, internetes környezetben). A keretfelület alapvetően a Sun Java Enterprise System-re épült, ám a demonstrációban ez kiegáészült a Fornax saját termékével, az Eventus munkafolyamat- és munkaerőgazdálkodási rendszerrel.

Zsemlye Tamás, a Sun Magyarország konzultánsa példaképpen a K&H Bank internetes szolgáltatására hívta fel a figyelmet, amely a Sun alkalmazás szerverén nyugszik. Hangsúlyozta: több olyan projekt is van, amelyben a banki dolgozók azonosítására, jogosultság-kezelésre Sun alkalmazás szervert használnak.

A mai konferencia előadásait négy nagyobb témakör köré (integrált Java alapú szerver infrastruktúra; banki ügyfélazonosság-kezelés; értékesítési utak harmonizációja; üzleti integráció) fűzték föl. Ezeken belül szó volt többek között az elképzelt esettanulmány megvalósító architektúráról, az Identity és Directory Server gyakorlati megvalósításáról, az elektronikus csatornák harmonizációjáról, a Sun Java Enterprise System Application és Ímessaging rendszerrel való integrációjáról, a portal szerverek gyakorlatáról.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához. 

2021. május 13. 16:48

Megállapodott a Gazdasági Versenyhivatallal az eMAG

A hazai e-kereskedelmi piacra nézve előremutató megállapodást kötött az eMAG Magyarország a Gazdasági Versenyhivatallal: a vállalat kifizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt bírságot, ezzel párhuzamosan pedig minden vásárlójának 3 ezer forint értékű kupont biztosít, a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét pedig több, mint 4 milliárd forint értékű programmal segíti. E támogatás révén a hazai kis és közepes kereskedők versenyképesebbek lehetnek a már az európai piacon is terjeszkedő külföldi online kereskedőóriásokkal szemben, amelyeknek nem érdeke előnyben részesíteni a helyi kereskedőket.

2021. május 13. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35