Windows Light a braziloknak

Genda Csongor Zoltán, 2005. április 10. 20:51
Thaiföld, Malajzia, Indonézia, Oroszország és India után a Microsoft Braziliában is (a Föld ötödik legnagyobb népességű országában) szeretné népszerűsíteni a Windows XP Starter Edition-jét.
A brazil kormány és a PC-Conectado-Initiative is arra törekszik egy népsegélyező projekt keretein belül, hogy hazai cégeket bízzanak meg olyan, az állam által szubvencionált egyszerűbb számítógépek összeállításával, amelyeket a kevésbé tehetős néprétegek is megengedhetnek maguknak.

A MIT Media Lab egy tanulmányában azt tanácsolja a brazil kormánynak, hogy ezeket a „népszámítógépeket” Open-Source-Software operációs rendszerekre alapozzák. Ezen esetekben lenne felhasználható a Starter Edition, amelyet a Microsoft lényegesen jutányosabb áron kínál, mint a kedvező áron beszerezhető; XP Home variációt, amely kifejezetten a kezdő komputereseket célozza meg, és az illető; ország anyanyelvével is fel van vértezve.

A Starter Edition braziliai terjesztésének kezdési időpontja előre még nem látható, ám minden esetre jóval alacsonyabb áron kerül a boltok polcaira, mint a „normális” XP Home Edition.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53