Plextor PX-755A, új fejlesztések

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 8. 23:25
Hosszú idő telt el azóta, hogy egy a Plextor egy teljesen saját fejlesztésű írót bocsásson útjára, ráadásul a mellékelt Plextools szoftver minden szolgáltatása kihasználható az új íróval.
Az egyetlen kellemetlen hír, hogy a DVD-RAM támogatás elmaradt, de a hírek szerint a következő 760-as szériában ismét benne lesz. Mindezzel együtt a 755-ös sok olyan szolgáltatást kínál ami korábban nem volt:

- Autostrategy: Egy hasznos funkció, amit a Philips alkalmazott elsőként. Lényege, hogy az író egy számára idegen alapanyagú lemez behelyezése esetén a tényleges írás előtt elvégez egy írási tesztet, és ennek eredményét eltárolja a benne lévő firmware-be. Nagy előnye, hogy nem kell állandóan a gyártó oldalát bújni, hogy mikor adnak ki hozzá firmware-t az új kiadású lemezek támogatásához.

- PlexEraser: Ez egy igen érdekes szolgáltatás. Egy már megírt CD vagy DVD lemez tartalmát tudjuk vele olvashatatlanná tenni. Ezt úgy éri el, hogy a lemez már megírt bevezető szakaszát felülírja, így ezek után nem lesz kezelhető.

- SecureRecording: Ennek segítségével, jelszóval védett tartalmat tudunk létrehozni az adott médián.

Kulcsszavak: DVD+RW DVD-RW DVD CD Plextor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40