A BDA véglegesítette a Blu-ray Disc formátum specifikációit

OTS - Cégvonal, 2006. január 9. 20:54
A Blu-ray Disc Association bejelentette a Blu-Ray Disk formátum specifikációinak teljessé tételét és a BD-ROM, BD-RE és BD-R licencek kiadásának a megkezdését. A specifikációk teljessé tétele lehetővé teszi a tartalomszolgáltatóknak és az eszközgyártóknak a legkülönbözőbb fajtájú és célú Blu-ray Disc termékek előállítását.
A Blu-ray Disc Association 2006. január 2-án fogadta el a specifikáció-listát. Az egyrétegű (25 Gigabyte kapacitású) és a duplarétegű (50 GB) diszkek specifikációi egyaránt rögzítve lettek. A BD-R és BD-RE 2.0 licencek kiadása 2005. december 26-án vette kezdetét.

Örömünkre szolgál a Blu-ray Disc formátum elterjesztésének ezen jelentős mérföldkövét bejelenteni - jelentette ki Victor Matsuda, a Blu-ray Disc Association promóciós bizottságának elnöke. A specifikációk véglegesítése fontos lépés a Blu-ray Disc uralkodó következő generációs optikai diszk technológiaként való meghonosításának irányába és biztosítja a gyártók számára a Blue-ray Disk termékek tavaszi bemutatásához szükséges információkat.

A specifikációk véglegesítésének köszönhetően a felhasználók az elkövetkező hónapokban már számíthatnak az első Blu-ray Disc termékek megjelenésére az üzletekben.

A Blu-ray Disc technológia licence iránt érdeklődők számára a Blu-ray Disc License Agent (agent(kukac)blu-raydisc.info; fax +81-3-5769 5727) szolgál tájékoztatással és bonyolítja le a licenc szerződést. A Blu-ray Disc termékek fejlesztése, gyártása és terjesztése iránt érdeklődő vállalatoknak licenc szerződést kell kötniük.

A Blu-ray Disc formátum:

A Blu-ray Disc a nagyfelbontású videó technológia és a nagykapacitású szoftver alkalmazások kezelésére kifejlesztett következő generációs optikai disk formátum. Egy egyrétegű Blu-ray Disc lemez 25 Gigabyte adat tárolására, egy kétrétegű Blu-ray Disc lemez pedig 50 Gigabyte adat tárolására alkalmas.

A Blu-ray Disc Association:


A Blu-ray Disc Association (BDA) a Blu-ray Disc – a nagyfelbontású filmfelvételek, játékok, képek, és más digitális tartalom rögzítésére alkalmas következő generációs optikai diszk - üzleti lehetőségeinek fejlesztésével és a technológia promóciójával foglalkozik. A DBA több mint 170 taggal rendelkezik. Igazgatótanácsát az Apple; Dell Inc.; Hewlett Packard Company; Hitachi, Ltd.; LG Electronics Inc.; Mitsubishi Electric Corporation; Panasonic (Matsushita Electric); Pioneer Corporation; Royal Philips Electronics; Samsung Electronics Co., Ltd.; Sharp Corporation; Sony Corporation; TDK Corporation; Thomson; Twentieth Century Fox; Walt Disney Pictures and Television; Warner Bros. Entertainment vezetői alkotják.
Kulcsszavak: kék lézer Blu-ray

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35