Digitális képkeret az ECS-től

forrás Prim Online, 2006. június 8. 10:53
Az ECS a most folyó tajvani Computex kiállításon mutatta be V70-es digitális képkeretét, amely új lehetőségek tárházát vonultatja fel: zenélést a fotók vetítése közben, illetve videók lejátszását.
A piacon a V70-es a legsokoldalúbb szereplője kategóriájának, éles 7 hüvelykes képernyőjével, integrált kártyaolvasójával a V70-es képes nagy felbontású képek gyors átvitelére PC-ről vagy fényképezőgépről. A készülék automatikusan képes váltani az álló és a fekvő képek között. A V70-tulajdonosok a beépített hangszórók segítségével háttérzene lejátszásával tehetik teljessé a fényképnézegetést. A V70-es a legelterjedtebb formátumokat (MP3, WMA és AAC) ismeri. Videólejátszóként családi felvételeket, klipeket, vagy akár korábban felvett tv-műsorokat is nézhetünk rajta MPEG1/2/4, WMV, XVID vagy DivX formátumban.

A tajvani Computex szakkiállításon az Intel 965/946 Express chipsetjével szerelt alaplapjait is bemutatta az ECS. A Broadwater chipsetre épülő ECS PX1, P965T-A, G965T-M, P946PLT-A és 946GZT-M alaplapok kivétel nélkül támogatják a Core 2 Duo CPU-kat, amelyek már a következő generációs mikroarchitektúrára (NGMA) épülnek. Az alaplapok kompatibilisek a Microsoft jövendő új operációs rendszerével, a Windows Vistával.

Az ECS zászlóshajója, a PX1 1066 MHz FSB-vel, akár 8 GB kétcsatornás DDR2 memóriával és az ECS “Qoolteck" technológiájával érkezik. Ez utóbbi fejlesztés a még stabilabb működés érdekében jelentősen csökkenti a déli és az északi híd által generált hőt. A PX1 ezek mellett az Intel Viiv technológiáját, LGA775 socket-et, Intel P965/Intel ICH8-DH chipset-et, két Gigabit LAN csatlakozót és az Intel Advanced Fan Speed Control (AFSC) tuningolás optimalizáló és zajcsökkentő fejlesztését tartalmazza.

A lehető legnagyobb teljesítményt igénylőknek az ECS a P965T-A és G965T-M alaplapjait ajánlja. Maximálisan 8 Serial ATA merevlemezével, számtalan bővítő helyével és nyolccsatornás audio rendszerével a P965T-A a tökéletes multimédiás számítógép alapja lehet, míg a G965T-M az Intel legújabb Clear Video technológiájával a nagyfelbontású képszerkesztési és videó vágási munkákra lett tervezve.

A felhasználók, akik csak az Intel Core 2 Duo processzorára térnek át, a P46PLT-A és a 946GZT-M rugalmasságát és praktikumát használhatják ki. Az Intel 946PL vagy Intel 946GZ chipset-ek Intel ICH7 déli híddal való kombinálásával gyorsabb CPU-k használhatók anélkül, hogy le kellene mondani az IDE-formátumú tárolók alkalmazásáról.

Időközben az Elitegroup Computer Systems (ECS) piacra dobta Intel P965 Broadwater chipset-tel rendelkező PX1-es alaplapját, amely kompatibilis a Core 2 Duo CPU-val és az új generációs microarchitektúrával (NGMA) rendelkezik, megszerezte a RoHS-tanusítványt. A PX1 tartalmazza a Hyper-Threading és az Advanced Fan Speed Control (AFSC) technológiákat. A PX1 eSATA-támogatása és az Intel Matrix Storage technológiája (MST) felel a magas szintű belső és külső merevlemez-védelemért, a teljesítményért és a fejleszthetőségért. A PX1 kompatibilis a Windows Vista operációs rendszer Home és Premium verzióival.

Az ECS szerint a PX1 ideális alapja lehet egy komplett szórakoztató rendszernek, hiszen az Intel Viiv technológiájával nagyon sokoldalú működésre képes: videók, digitális fotóalbum és zenegyűjtemény felépítésére és rendszerezésére, digitális tartalmak hálózati megosztására, játékok futtatására vagy akár a műholdas TV-műsorok rögzítésére. A tervezés során a hangsúly a funkcionalitáson és a könnyű használaton volt, így a PX1-es a digitális szórakozás világát karnyújtásnyi közelségbe hozza. A PX1 beépített eSATA csatlakozója segítségével hatszor gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a hagyományos külső meghajtókhoz (például USB) képest, így kiváló megoldást jelent, ha multimédiás adattárolásról van szó.


A PX1 Intel Memory Pipeline technológiája támogatja a DDR2 SDRAM-ok 800 MHz-en való működtetését kétcsatornás módban. Tartalmaz 2 PCI-E x16 és 2 PCI-E x 1 diugaszoló helyet, 10 USB 2.0 portot és 6 Serial ATA csatlakozót, amelyek a lehető leggyorsabb adatátvitelt teszik lehetővé. Emellett a 8 csatornás ALC885 audio rendszer HiFi-minőséget nyújt.
Kulcsszavak: Computex Taipei ECS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05