Új ipari device szerver a Lantronixtól

forrás Prim Online, 2006. augusztus 13. 11:34
A Lantronix legújabb ipari device szervere egy olyan sokoldalú, erőteljes eszköz lehet az automatizálásban és összeszerelő/csomagoló gyártók alkalmazásaiban, amely segítségével bármely soros porttal ellátott ipari berendezés a hálózaton keresztül is elérhetővé válik.
A növekvő ipari alkalmazásokra való tekintettel a Lantronix bemutatta az új Xpress-DR+TM Ipari Device Server-ét. Az Xpress-DR+ lehetőséget nyújt a felhasználók számára, hogy távolról konfigurálják azt, felügyeljék és irányítsák PLC-iket, vezérlőiket, mozgásérzékelőiket, vonalkód olvasóikat, vagy bármely soros porttal rendelkező berendezésüket bárhonnan a Net-en keresztül.

Mivel a berendezés két soros és két 10/100 Ethernet porttal rendelkezik, az Xpress-DR+ lehetőséget nyújt az összetett ipari soros berendezések cascade-ba kötésére egyetlen hálózati kapcsolaton keresztül. A SwitchPort+ nem más, mint a Lantronix kiemelkedő Device Server technológiájának és az Ethernet switch technológiájának kombinációja, amely együttesen egy erőteljes, megbízható eljárást eredményez a hálózati berendezések számára. Nincs szükség fölösleges kábelekre, nem kell a soros kábel hosszúságának limitációjával törődni.

Ha az Xpress-DR+ -ot egy OPC szerverrel együttműködve használjuk, a legtöbb Windows alapú HMI, SCADA és más, PC alapú irányítástechnikai alkalmazás teljes hozzáféréssel rendelkezik a csatlakoztatott soros eszközben tárolt információkhoz. A soros adatokat Ethernet hálózaton történő továbbításával az Xpress-DR+ virtuális soros csatlakozási lehetőséget tesz elérhetővé a hálózaton keresztül. Ehhez csak a Lantronix Com Port RedirectorTM szoftverére van szükség.

Tulajdonságok

- Cascade-ba történő csatlakoztathatóság egyetlen hálózati kapcsolaton keresztül
- Távoli menedzselhetőség és firmware frissítés, mellyel időt és költségeket takaríthat meg
- Támogatja az ipari protokollokat
- Maximális rugalmasság a két soros és két Ethernet portnak köszönhetően
- -40°– 70°C hőmérséklet-tartomány közötti működés

Növekedés az ipari környezetben

A robusztus, DIN-keretes kivitel, a -40°– 70°C közötti működési hőmérséklet-tartomány, a 9-30 VDC és a 9-24 VAC tápellátási lehetőség ideális megoldássá teszi az Xpress-DR+ -t minden ipari alkalmazás számára.

Támogatott protokollok:

- ModBus TCP
- ModBus ASCII/RTU
- DF1 Multi-Master

Rugalmas konfigurálhatóság

Az eszköz beállítása elvégezhető lokálisan közvetlenül a soros portján keresztül, vagy távolról az Etherneten keresztül Telnet vagy böngésző segítségével. Az eszköz tartozéka a DeviceInstallerTM is, amely megkönnyíti a telepítést és a megfelelő ipari protokollok beállítását, hogy az Xpress-DR+ a lehető leghatékonyabban tudjon együttműködni a csatlakoztatott berendezéssel. A CPU flash memóriája gondoskodik a nem felejtő, karbantartást nem igénylő tárolás megvalósításáról, valamint a jövőbeni egyszerű rendszerfrissítésről.

Alkalmazási példa

Kulcsszavak: hálózat szerver Lantronix

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53