Ultra-kompakt Plextor külső DVD-író

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 27. 17:45
A Plextor egy olyan ultra-kompakt külső DVD-írót mutatott be, amely a cég szerint a világ legkisebb ilyen terméke, és valóban alig nagyobb magánál az optikai lemeznél.
A kifejezetten noteszgépekhez szánt PX-608CU az összes írható és újraírható DVD formátumot támogatja, beleértve a kétrétegűeket is. Írási sebessége négyszeres vagy nyolcszoros, CD-R/RW lemezeket pedig szintén tud írni, 24-szeres maximális sebességgel. A 2 MB gyorsítótárral rendelkező eszköz esetében azonban elsősorban mindenképpen a rendkívüli hordozhatóságot érdemes kiemelni: a Plextor legújabb külső DVD írója mindössze 1,6 cm magas (vagy vastag), oldalirányban gyakorlatilag csak a kört csonka négyzetté kiegészítő három sarok terjed túl a DVD lemez méretén, mindehhez pedig csupán 250 grammos tömeg társul. A kompakt, discman-hez hasonló módon felfelé nyíló készülék USB 2.0 porttal csatlakoztatható a PC-hez, ahonnan fel is veszi a működéséhez szükséges energiát, így nem kell hozzá külön hálózati kábel.

A Plextor az írónak egy belső, ATAPI-kapcsolt verzióját is elkészítette, PX-608AL néven. Ez utóbbi szintén noteszgépekhez való, így vékony lyuk-bemenettel van ellátva a lemezekhez. Mindkét termék októberben kerül piacra, árról a Plextor egyelőre nem nyilatkozott.
Kulcsszavak: DVD Plextor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40