Megjelent az Adobe Premiere Elements 3.0

forrás Prim Online, 2006. szeptember 13. 14:46
A Premiere Pro otthoni felhasználóknak szánt változata jelentős könnyeséget hoz a videoszerkesztésben, az Adobe Flash videóval pedig interaktív megosztást kínál.
Az Adobe Premier Elements 3.0 ismét nem kevés újítással lepett meg minket. A legfontosabb fejlesztések között említendő meg, hogy immár natív formátumú SD, DV vagy akár HDV anyagokat is digitalizálhatunk és szerkeszthetünk. Saját videóinkat gyorsabban összeállíthatjuk az új Jelenet (Sceneline) nézetben, amely a már megszokott Időegyenes (Timeline) új alternatívája lehet. Ebben a nézetben, fogd-és-vidd módszerrel pillanatok alatt átrendezhetjük klippjeink előnézeti képeit (thumbnails), valamint külömbözö hatásokat alkalmazhatunk ezekre és átmeneteket rakhatunk közéjük.

A Monitor ablakban szerkeszthetünk, trimmelhetünk, több részre szabdalhatjuk a snitteket, filtereket és effekteket helyezhetünk el egy-egy képkockára, szórakoztató kép-a-képben hatásokat gyárthatunk, valamint megtűzdelhetjük feliratokkal, főcímekkel vagy akár mókás szövegekkel is alkotásunkat. Videót immár szinte bármilyen videórögzítő eszközről importálhatunk, beleértve a HDV és DVD kamkordereket, a web kamerákat (WDM analog), az MPEG-4 video felvevőket, és a mobiltelefonokat is.

Az élményeinkről készített kisfilmeket pedig számtalan féle mobil eszközön is bemutathatjuk barátainknak, ismerőseinknek, legyen az multimédiás képességgel rendelkező mobiltelefonok, kéziszámítógépek, vagy éppen Apple iPod, illetve PSP (PlayStation Portable) rendszer. Az időzített sorozatfelvétel funkcióval rendelkező kamera- vagy fényképezőgéptulajdonosok számára az új stop-motion animációs funkció adhat kellemes újdonságot, azzal, hogy pár kattintással, látványos time-lapse filmeket vagy animációkat készíthetnek. Aki pedig eddig hiányolta a lehetőséget, hogy a látványt kommentálja, az az új narrációs funkcióval profi hangalámondást is készíthet.

A Premiere Elements 3.0 videoszerkesztő programról a http://szoftver.hu/premiereelements címen találhatunk bővebb információt. Azok számára pedig, akik a képszerkesztés és a videoszerkesztés témája iránt egyaránt érdeklődnek, ajánlott megtekinteni az Adobe Photoshop és Premiere Elements kettősét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09