Ingyenesen letölthető az Adobe Reader 8

Kovács Attila, 2006. december 7. 09:21
Az Adobe Systems december 6-án bejelentette, hogy az Adobe Reader 8 szoftver ingyenesen letölthető. Az új változatú szoftver a korábbi verzióhoz képest jobban testre szabható, egyszerűsíti a megbízható PDF-interaktivitást és megkönnyíti az online csoportmunkát. Az Adobe Reader 8 új szolgáltatása a „Start Meeting” gomb is, amellyel megnyitja az Adobe gazdagépalapú Acrobat Connect szoftver szolgáltatását, amely az Adobe Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát biztosít.
A világszerte több mint 700 millió PC-re és más eszközre telepített Adobe Reader és Adobe Flash Player a felhasználókat a legkülönbözőbb csatornákon összekapcsolva teszi lehetővé a gazdagabb, interaktívabb élmények szolgáltatását és a csoportmunkát.

Az Adobe Reader jellemzője egy új, testre szabható felhasználói felület. Az Adobe Acrobat Professional felhasználói már olyan funkciókat is engedélyezhetnek az Adobe Reader felhasználók számára, mint az űrlapokat kitöltése és küldése, adatmentés vagy a dokumentumok digitális aláírása. Az Adobe Reader 8 jellemzője egy gyorsító grafikus feldolgozó egység (GPU) is, amely a grafikában bővelkedő PDF-fájlok, például háromdimenziós tartalmak nézegetésénél növeli a teljesítményt.

Az Adobe közzétette a PDF-kézikönyv hatodik kiadását, a nyílt PDF specifikációt külső termékekben és beépülő modulokban megvalósító fejlesztőknek szóló ingyenes tájékoztatót. A PDF-kézikönyv az aktuális PDF 1.7 specifikációval együtt letölthető. Ezen kívül az Adobe Reader és Acrobat 8 beépülő modulok készítéséhez szükséges dokumentációt és eszközöket is tartalmazó Adobe Acrobat 8 szoftverfejlesztő-készlet (SDK) is ingyen letölthető.

Az angol, francia, német, illetve japán verzióban elérhető Adobe Reader 8 már most ingyenesen letölthető. Még az idén a kínai és koreai verzió is megjelenik. Az Adobe Reader 8 Windows, Mac, Linux, HP/UX, AIX, Solaris és SPARC platformon érhető el.
Kulcsszavak: pdf Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46