Ingyenesen letölthető az Adobe Reader 8

Kovács Attila, 2006. december 7. 09:21
Az Adobe Systems december 6-án bejelentette, hogy az Adobe Reader 8 szoftver ingyenesen letölthető. Az új változatú szoftver a korábbi verzióhoz képest jobban testre szabható, egyszerűsíti a megbízható PDF-interaktivitást és megkönnyíti az online csoportmunkát. Az Adobe Reader 8 új szolgáltatása a „Start Meeting” gomb is, amellyel megnyitja az Adobe gazdagépalapú Acrobat Connect szoftver szolgáltatását, amely az Adobe Flash Playeren keresztül valós idejű online csoportmunkát biztosít.
A világszerte több mint 700 millió PC-re és más eszközre telepített Adobe Reader és Adobe Flash Player a felhasználókat a legkülönbözőbb csatornákon összekapcsolva teszi lehetővé a gazdagabb, interaktívabb élmények szolgáltatását és a csoportmunkát.

Az Adobe Reader jellemzője egy új, testre szabható felhasználói felület. Az Adobe Acrobat Professional felhasználói már olyan funkciókat is engedélyezhetnek az Adobe Reader felhasználók számára, mint az űrlapokat kitöltése és küldése, adatmentés vagy a dokumentumok digitális aláírása. Az Adobe Reader 8 jellemzője egy gyorsító grafikus feldolgozó egység (GPU) is, amely a grafikában bővelkedő PDF-fájlok, például háromdimenziós tartalmak nézegetésénél növeli a teljesítményt.

Az Adobe közzétette a PDF-kézikönyv hatodik kiadását, a nyílt PDF specifikációt külső termékekben és beépülő modulokban megvalósító fejlesztőknek szóló ingyenes tájékoztatót. A PDF-kézikönyv az aktuális PDF 1.7 specifikációval együtt letölthető. Ezen kívül az Adobe Reader és Acrobat 8 beépülő modulok készítéséhez szükséges dokumentációt és eszközöket is tartalmazó Adobe Acrobat 8 szoftverfejlesztő-készlet (SDK) is ingyen letölthető.

Az angol, francia, német, illetve japán verzióban elérhető Adobe Reader 8 már most ingyenesen letölthető. Még az idén a kínai és koreai verzió is megjelenik. Az Adobe Reader 8 Windows, Mac, Linux, HP/UX, AIX, Solaris és SPARC platformon érhető el.
Kulcsszavak: pdf Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan találjuk meg a megfelelő monitort?

Lassan, de biztosan beszivárgott az életünkbe a sokat emlegetett „új normális”, vagyis egy olyan hibrid világ, ahol bár picit visszatérhetünk a régi kerékvágásba, de megmaradnak az újonnan kialakult digitális szokások. Életünk egy része online marad, például sok munkahelyen megtartják a távoli munkavégzést és ma már az online ügyintézés is természetes. Mivel erre a helyzetre hosszú távon kell berendezkednünk, érdemes az otthoni munkakörnyezetünk kialakításába, a számítógépes infrastruktúrába is beruházni. Ideje például egy megfelelő monitort keresni, hiszen a munkaállomásunk egyik legfontosabb eszközéről van szó. 

2021. július 28. 11:15

A Xiaomi öt új okoseszközt mutatott be

A Xiaomi az AIoT termékek széles választékát mutatta be a mai napon. A vállalat szerint az új okos eszközök komfortosabbá és élvezetesebbé tehetik a mindennapjainkat.  A bemutatott készülékek között volt egy csúcskategóriás router, a Mi Router AX9000, egy hajlított, videójátékra tervezett monitor, a Mi 2K Gaming Monitor 27'', egy elektromos roller, a Mi Electric Scooter 3, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgató és egy olaj nélküli, forrólevegős fritőz, a Mi Smart Air Fryer 3.5L.

2021. július 27. 19:08

A AOC bemutatta új termékcsaládját

Az AOC gaming monitor- és IT-kiegészítő márkája bejelenti új ernyőmárkáját, az AGON by AOC-t. Az új márka konszolidálja az AOC meglévő gaming monitor-, és kiegészítő kínálatát, továbbá új modellekkel bővíti az alkalmi játékosoknak, a versenyző játékosoknak és az ambiciózus esportolóknak szánt portfólióját.

2021. július 27. 15:52

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Az adathalászat által legjobban sújtott brand továbbra is a Microsoft

Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Threat Intelligence részlege kiadta legújabb, 2021 második negyedévére vonatkozó adathalászati trendeket feltérképező jelentését. A jelentés azon brandeket emeli ki, melyeket a bűnözők leggyakrabban használtak azzal a céllal, hogy személyes információkat vagy fizetési igazolásokat tulajdonítsanak el április, május és június hónapok során.

2021. július 27. 11:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53