Frissíti az Adobe a Bridge 2 CS3 Betát

Széles Csongor, 2007. január 31. 11:07
A múlt héten az Adobe frissítéseket adott ki az Adobe Photoshop CS3 béta (tesztfázisban lévő) verziójához. A frissítés a Bridge Beta 2 hibáit javítja ki, ugyanakkor új funkcióval látja el az Adobe fájlmenedzserét: támogatja a többmonitoros megjelenítést, javítottak a nagyítón és a fájlokat is könnyebben megtalálhatjuk az új Flat View-nak köszönhetően.
Hibajavítások

Az Adobe együtt él a korszellemmel: a Photoshop CS3 béta korlátlan letöltésével (2 napig bárki ingyen kipróbálhatja, érvényes szériaszámmal pedig az Adobe CS3 megjelenéséig szabadon használható) szintén a felhasználók tapasztalatát igyekszik hasznosítani. A mostani frissítés a felhasználók által észrevett hibák tömkelegét javítja, a cég külön meg is köszönte a lelkes segítséget.

Flat View

Segítségével az alkönyvtárak tartalma is megjelenik a fájlböngészőben, vagyis nem veszi figyelembe a könyvtárstruktúrát, így a több alkönyvtárban elhelyezett képeket is klikkelés nélkül, azonnal látjuk. Sokkal könnyebben megtaláljuk a keresett fájlt.

Többképernyős megjelenítés

Ha egy új, szinkronban működő képernyőt csatolunk a számítógépünkhöz, létrehozhatunk a két monitoron külön megjelenő, szinkronban működő ablakot. Két monitor esetében az első monitoron megjelenik az alapértelmezett munkafelület. A második képernyőt úgy is beállíthatjuk, hogy azon felvételeink teljes képernyőméretben jelenjenek meg, vagyis gyorsíthatunk a munkafolyamaton. Ezt úgy érjük el, hogy az első monitoron az előkép panelt az ablak közepén elhelyezve megnyomjuk a Tab billentyűt. Ez elrejti a jobb és baloldali oszlopokat. A teljes képernyőjű előkép panelt így könnyen áthúzhatjuk a második monitorra. Az első monitoron válasszuk ki a bélyegképes böngészőablakot. Ezt kettőnél több képernyő esetében is beállíthatjuk.

Nagyító

A nagyító nagyon hasznos új funkció a Bridge CS3-ban. Segítségével a beállított nagyítással azonnal megtekinthetjük a zavaró részleteket. A javítás nagyjából a nagyító sarkoknál való mozgására vonatkozik, ezentúl kevesebbet fog ugrabugrálni a képernyőn.

Ezen túl sok apró javítást és munkafolyamatot segítő újításokat is tartalmaz a frissítés. Felsoroljuk a fontosabbakat:
ˇ    a fájlkiterjesztéseket alapértelmezetten kiírja, így nem keverjük össze a jpeg/tiff/raw bélyegképeket
ˇ    a képeket ISO értékek szerint is lekérdezhetjük
ˇ    nagyobbak, élesebbek lettek a bélyegképek (max. 640 pixel)
ˇ    jobb hardvertámogatás stb

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja az új cserélhető objektíves vlog kameráját

A Sony bejelentette az Alpha-sorozat első cserélhető objektíves vlogger kameráját, az új ZV-E10-et. A kezdetektől fogva vlogolásra és vloggerek számára tervezett kamera ötvözi a Sony fejlett képalkotó technológiáját a széleskörű kezelhetőséggel és a kifejezetten videósok számára optimalizált egyedi funkciókkal.

2021. július 28. 16:29

A világ első teljes tartományú F1.7 teleobjektívje

A Panasonic bemutatja új, cserélhető LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH. (H-X2550) teleobjektívjét, amely rendkívül nagy, F1.7 értékű rekesszel rendelkezik a teljes 50 és 100 mm (35 mm-es egyenérték) közötti zoomtartományban, és olyan kimagasló optikai teljesítményt nyújt, ami megfelel a LEICA szigorú szabványainak is. A LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH. fényképezés mellett videofelvételekhez is használható, hogy a professzionális fotósok és operatőrök elvárásainak is megfeleljen.

2021. július 9. 11:06

Az új Sony objektív lenyűgöző felbontást, halk autofókuszt és gyönyörű bokeh effektust biztosít

A Sony új termékkel bővíti tovább E-bajonet szériáját. Az FE 14mm F1.8 GM (SEL14F18GM) egy kompakt, F1.8-as rekesznyílású és ultraszéles látószögű objektív, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új perspektívákból örökítsék meg a világot – különösen tájképek, épületek, a csillagos égbolt és a belső terek esetében.

2021. április 26. 16:31

Kihirdették az idei Sony World Photography Awards győzteseit

A World Photography Organisation bejelentette a rangos Sony World Photography Awards 2021-es győzteseit. Az év fotósa címet és a vele járó 25 000 dolláros pénzjutalmat, valamint a Sony digitális képalkotó készletét a tekintélyes dokumentarista, Craig Easton (Egyesült Királyság) nyerte a Bank Top című sorozatáért. Kihirdetik továbbá a tíz kategória győztesét, valamint a professzionális verseny 2. és 3. helyezettei mellett a Nyílt, a Diák és az Ifjúsági verseny összesített nyerteseit is.

2021. április 20. 20:12

A Sony három új nagyteljesítményű G objektívvel bővíti full-frame kínálatát

A Sony három kiemelkedő G objektívvel bővítette lenyűgöző E-mount sorozatát: megérkeztek az FE 50mm F2.5 G (SEL50F25G), az FE 40mm F2.5 G (SEL40F25G) és az FE 24mm F2.8 G (SEL24F28G) modellek. Mindhárom objektív lenyűgöző képminőséget és gyönyörű bokeh effektet biztosít, könnyű és kompakt kivitelben. Tökéletes azon fotósok és videósok számára, akik a lehengerlő felvételeket és az egyszerű hordozhatóságot részesítik előnyben. 

2021. március 24. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53