Megjelent az Adobe Apollo nyilvános alfa verziója

forrás Prim Online, 2007. március 19. 14:04
Az új technológiával a webfejlesztők sokoldalú internetes alkalmazásokat fejleszthetnek munkaállomásokra.
Az Adobe bejelentette, hogy az Adobe Apollo első nyilvános alfa verziója már elérhető a fejlesztők számára az Adobe Labs honlapján. Az Apollo annak az operációs rendszertől független alkalmazás-futtatónak a kódneve, amelynek segítségével a webfejlesztők meglévő HTML, JavaScript és Ajax tudásukra, illetve az Adobe Flash és az Adobe Flex szoftverre építve sokoldalú internetes alkalmazásokat (RIA) készíthetnek, és terjeszthetnek munkaállomásokra. Az Apollo az internetes technológiák elérhetőségét az asztali alkalmazások gazdagságával párosítva böngésző nélkül is gördülékenyen működik a különböző operációs rendszereken az egységesebb és megkapóbb felhasználói élmény érdekében. Az Apollo alkalmazás-futtató alfa verziója és az Apollo szoftverfejlesztő készlet (SDK) ingyenesen letölthető!

"A RIA napjainkra a webes-számítógépes élmény központi elemévé vált. Azon dolgozunk, hogy az innovatív alkalmazások eme új generációjával áthidaljuk a szakadékot a web és a személyi számítógép között. Az Apollo több millió webfejlesztőt segít abban, hogy sokoldalú internetes alkalmazásaikat az általuk már ismert eszközök felhasználásával fejlesszék" - mondja Kevin Lynch, az Adobe első alelnöke és vezető szoftvertervezője.

Az Adobe Apollo közvetlen hozzáférést biztosít az internetes alkalmazásokhoz (beleértve a HTML, a JavaScript, a Flash és az Adobe PDF formátumot is) anélkül, hogy a böngészőt meg kellene nyitni. Ezzel a munkaállomásokon már megszokott alkalmazások élményét kínálja. Az Apollóval az Asztalról indíthatjuk az alkalmazásokat, és kapcsolat nélkül is dolgozhatunk. Amikor a hálózati kapcsolat elérhető, az újonnan létrehozott vagy módosított tartalmat gördülékenyen szinkronizálhatjuk. A hamarosan megjelenő verziókban az Asztalba beépülő Apollo lehetővé teszi majd, hogy különböző elemeket, például képfájlokat és egyéb médiakellékeket a drag-and-drop módszerrel közvetlenül az Apollo alkalmazásokba integráljunk.

Az Apollo első fejlesztői verziója tartalmaz egy ingyenes SDK-t, amely az Apollo alkalmazásokkal végzett fejlesztéshez és munkához biztosít parancssoros eszközkészletet. A webfejlesztők szabadon választott integrált fejlesztőkörnyezetet (IDE) használhatnak, beleértve az Adobe eszközeit, így például az Eclipse alapú Flex Builder, Flash és Macromedia Dreamweaver szoftvereket, amelyekkel lényegesen rövidebb idő alatt készíthetnek Apollo alkalmazásokat, mint egy hagyományos asztali alkalmazást. Az Apollo kiegészíti az Ajax és más RIA-technológiákat. Emellett az Apollo hamarosan megjelenő verziói integrálni fogják a PDF-et, Linuxon is futtathatók lesznek, nagyobb fokú Ajax támogatást kapnak, sőt, még a mobil technológiák előnyeit is kihasználhatjuk.

Forrás: szoftver.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05