100 kilométeres hatósugarú Wi-Fi az Inteltől

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 27. 23:17
Az Intel szakemberei olyan forradalmi megoldást kísérleteztek ki, amellyel akár egy szomszédos nagyvárosban elhelyezett adó segítségével is Wi-Fi-zhetünk.
Az eddigi Wi-Fi megoldások jellemzően néhány száz méteres hatósugárral rendelkeztek, így a drótnélküli szabadság valójában sokszor meglehetősen helyhez kötött maradt.

Eric Brewer, az Intel Research Berkeley vezetője szerint külön érdekesség, hogy szabványos Wi-Fi-re épülő, némileg módosított hardvert használ, ám teljesen új szoftverrel. Hogy eredményeiket szemléltessék, egy módosított, de egyébként szabványos alapokra épülő Wi-Fi rendszert kapcsoltak össze egy kilométerekre levő vevőponttal. Újabb meglepetés, hogy mindezt nem az amerikai, vagy európai piacra szánják, hanem a feljövőben levő piacokra, ahol szinte telefon helyett működhetne a falvak között. Ebből az következtethető, hogy a megnövelt hatótávolság az adatforgalom néminemű csökkenésével jár együtt. Fontos azonban, hogy a WiMax-hoz hasonló hosszú hatósugarú rendszerhez szükséges tornyok telepítése ez utóbbi 15-20 ezer dolláros árával szemben az újfajta Wi-Fi esetében mindössze 700-800 dollár, így összehasonlíthatatlanul olcsóbb.
Kulcsszavak: Intel Wi-Fi

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A AOC bemutatta új termékcsaládját

Az AOC gaming monitor- és IT-kiegészítő márkája bejelenti új ernyőmárkáját, az AGON by AOC-t. Az új márka konszolidálja az AOC meglévő gaming monitor-, és kiegészítő kínálatát, továbbá új modellekkel bővíti az alkalmi játékosoknak, a versenyző játékosoknak és az ambiciózus esportolóknak szánt portfólióját.

2021. július 27. 15:52

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Az adathalászat által legjobban sújtott brand továbbra is a Microsoft

Check Point Software Technologies Ltd., a cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Threat Intelligence részlege kiadta legújabb, 2021 második negyedévére vonatkozó adathalászati trendeket feltérképező jelentését. A jelentés azon brandeket emeli ki, melyeket a bűnözők leggyakrabban használtak azzal a céllal, hogy személyes információkat vagy fizetési igazolásokat tulajdonítsanak el április, május és június hónapok során.

2021. július 27. 11:21

Honnan tudhatjuk, hogy egy weboldal nem biztonságos?

Naponta valószínűleg több tíz, de akár több száz webhelyet is felkeresünk. Biztosan elolvasunk egy-egy cikket, ellenőrizzük a közösségi média profiljainkat, online nézzük a kedvenc műsorunkat, vagy éppen rákattintunk egy barátunktól kapott linkre. Honnan vehetjük észre, hogy az általunk látogatott oldalak biztonságosak-e, nem pedig az adatainkra vadászó webhelyek? 

2021. július 26. 15:56

2021. június legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 júniusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Trickbot tartja magát a legelterjedtebb kártékony programok listájának élén, ahova május hónapban került fel.

2021. július 23. 17:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53