Távíró-billentyűzet, digitális morze

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 20:17
Az adatforgalom korai hőseinek állít emléket egy különleges, távíró stílusban megfogalmazott billentyűzet-egér kombináció.
Egyértelműen tisztelgés a nagy ősök előtt egy új távíró jellegű humán interfész. Ezek az eszközök emlékeztetnek a távközlés hőskorára, és arra, milyen mértékben formálta át világunkat. Mint ismeretes, a mondás szerint nem a pandúrok vagy sheriffek golyói végeztek a betyár világgal, vagy a vadnyugati banditákkal, hanem a távíró.

Megszületése után az addig szinte információáramlás nélküli területeken is beazonosíthatták a keresett célszemélyek mozgását, ezzel először leszűkült mozgásterük, majd gyakorlatilag lehetetlenné vált tevékenységük, hiszen a szomszédos városban már akkor várták őket, amikor még csak éppen elindultak.

A billentyűzet hagyományos kiosztású, autentikus századfordulós megfogalmazásban, a felhasznált anyagok minősége is a kor tartósság iránti jóleső törekvését sugallja. Az egérszerű eszköz pedig a hírek szerint valóban egyedülálló, mivel beépített morze egységgel rendelkezik, megalkotói digitális nullákra és egyesekre fordították le a rövid-hosszú jelek világát, ezzel egy valóban működőképes digitális morzét hozva létre.
Kulcsszavak: újdonság

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új APT-csoportot fedeztek fel az ESET kutatói

Az ESET Research által felfedezett új APT-csoport, a BackdoorDiplomacy elsősorban közel-keleti és afrikai külügyminisztériumok hálózatába próbál bejutni, de az is előfordul, hogy telekommunikációs vállalatok kerülnek a támadások célkeresztjébe. A folyamat során a kiberbűnözők a szervereken futó programok sebezhetőségeit kutatják fel és használják ki annak érdekében, hogy hátsó ajtót telepíthessenek ezekre. Az újonnan beazonosított csoportról szóló kutatást az idei ESET World konferencián mutatták be először a kutatók.

2021. június 16. 17:13

A realme bemutatta új csúcsmodelljét, a realme GT-t!

A realme első nemzetközi rendezvényén hivatalosan is bemutatta az idei év csúcsmodelljeit kihívó realme GT okostelefont, a brand új AIoT termékeit és stratégiáját. 

2021. június 16. 12:21

Adatvédelmi felmérés a GDPR hatálybalépése után

Három éve lépett hatályba az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR). A vállalkozások, tartva a kilátásba helyezett bírság extrém magas összegétől, nagy lendülettel igyekeztek megfelelni a szabályoknak, ám az elmúlt években mintha ez a tendencia alább hagyott volna. Az adatvédelmi keretrendszer szabályozásában vannak még hiányosságok, miközben egy-egy adatvédelmi incidens komoly anyagi-, és presztízsveszteséggel jár. Vajon mennyire érettek most a vállalkozások adatvédelmi szempontból? 

2021. június 15. 09:57

A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

2021. június 13. 15:53

Új kiberbiztonsági központot nyitott a Huawei Technologies

Az eddigi legnagyobb Globális Kiberbiztonsági és Adatvédelmi Átláthatósági Központját nyitotta meg a Huawei Technologies Kínában. A központ nyitva áll a szabályozók, a független tesztelő és a szabványügyi szervezetek, valamint a vállalat ügyfelei, partnerei és beszállítói számára is. 

2021. június 10. 20:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40