Wi-Fi busz Indiában konzerv-internettel

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 1. 08:21
Az ország hatalmas kiterjedése miatt nehéz megoldani az internet elterjesztését, amíg ez nem történik meg, a távol eső területeken Wi-Fi buszok hordozzák körbe az információkat.
A földrésznyi országban nem könnyű kiépíteni egy teljes lefedettséget biztosító internetes hálózatot, de a amennyiben nem születik meg az igény a felhasználói oldalon, még nehezebb lesz a feladat. Ezen próbál segíteni egy meglehetősen egyedi program. A United Villages néven futó program keretén belül Wi-Fivel felszerelt buszok járják a félreeső tájakat. A szervezők szerint így is megoldhatatlan az online kapcsolat megteremtése, de erre is van megoldás. A tapasztalatok szerint a vidéki felhasználók érdeklődése meglehetősen hasonló. Amir Hassan, a United Villages  alapítója szerint szinte csak a krikett eseményekre, az új Aishwarya Rai fotókra és a világon a legtöbb filmet forgató Bollywoodnak becézett indiai filmgyár alkotásainak legfrissebb zenei betéteire kíváncsi a többség. Éppen ezért indulás előtt a busz letölti a legnaprakészebb információkat, majd céljához megérkezve Wi-Fin teszi elérhetővé. Néhány rúpiáért egyéni megrendeléseket is elfogadnak, így a többségtől eltérő igényeket is ki tudják szolgálni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi öt új okoseszközt mutatott be

A Xiaomi az AIoT termékek széles választékát mutatta be a mai napon. A vállalat szerint az új okos eszközök komfortosabbá és élvezetesebbé tehetik a mindennapjainkat.  A bemutatott készülékek között volt egy csúcskategóriás router, a Mi Router AX9000, egy hajlított, videójátékra tervezett monitor, a Mi 2K Gaming Monitor 27'', egy elektromos roller, a Mi Electric Scooter 3, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgató és egy olaj nélküli, forrólevegős fritőz, a Mi Smart Air Fryer 3.5L.

2021. július 27. 19:08

Tervezd meg a világon az első elektromosjármű-emojit

Az Elektromos Járművek Világnapja alapítói, az ABB és a Green.TV “EVmoji”, azaz elektromosjármű-emoji megalkotására szóló pályázatot hirdet többek között a magyarországi 16 évesek, vagy annál fiatalabbak számára. A nyertes alkotást benyújtják majd az Unicode konzorciumhoz, amelynek feladata a hivatalos emojik véglegesítése és elkészítése. 

2021. július 27. 17:24

A AOC bemutatta új termékcsaládját

Az AOC gaming monitor- és IT-kiegészítő márkája bejelenti új ernyőmárkáját, az AGON by AOC-t. Az új márka konszolidálja az AOC meglévő gaming monitor-, és kiegészítő kínálatát, továbbá új modellekkel bővíti az alkalmi játékosoknak, a versenyző játékosoknak és az ambiciózus esportolóknak szánt portfólióját.

2021. július 27. 15:52

Nyálból mutatja ki a koronavírus jelenlétét az új, otthoni használatra engedélyezett gyorsteszt

A hazai gyógyszertárakban mostantól kapható olyan COVID-19 antigén gyorsteszt, ami a nyálból vett minta alapján képes kimutatni a vírus jelenlétét. A 15 perc alatt eredményt produkáló gyorsteszttel a mintavétel egyszerű és fájdalommentes, így jelentősen megkönnyítheti például a vizsgálattól tartó gyerekek tesztelését. 

2021. július 27. 14:20

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53