Új Zune-t dob piacra a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 11. 21:43
Az iPod fő riválisaként számon tartott Zune jelentős modellfrissülés után megújulva veszi fel a versenyt az időközben szintén frissülő iPoddal.
Az elemzők mér szinte biztosra veszik, hogy nemsokára megjelenik egy új iPod-generáció, de lehetséges, hogy elsősorban tárkapacitásában sokszorozódik meg, a mai csúcsmedell áráért.

A Microsoft jelentős átalakulást tervez az első Zune utódjaként csak Zune 2.0-ként ismert modell esetében. A készülék flash alapú memóriára épül, és elődjénél karcsúbb lesz. Szélessége és magassága valószinűleg azonos lesz a mostani modellével, de a jelenleginél kissé nagyobb, a videók lejátszására kihegyezett eszköz az előlap több mint 75 százalékát kitevő kijelzőt kap majd. A Zune 2.0-n még lesznek gombok, így nem veszi át a mostanában terjedőben levő érintőképernyős megoldást, igaz, sokan még nem is szoktak hozzá ehhez. Az egészen pontosan 3x1,25x0,25 inch méretű szerkezet a vállalat szerint igazi „iPod-gyilkos” lesz, és ennek megfelelően az ünnepi időszakra tervezett 2,4 millió Zune kétharmada már iZune 2.0 lesz.
Kulcsszavak: Microsoft lejátszó zene

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így tartsd be a sebességhatárokat!

Nyakunkon a nyár, és mi már nagyon mennénk… Akár országon belül is, de ki az, aki nem vágyik már egy izgalmas külföldi kiruccanásra? Nem akarjuk elkiabálni, de hamarosan talán minden visszatér a régi kerékvágásba, és az óvintézkedések betartása mellett ismét utazhatunk. 

2021. május 18. 15:28

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

Egyre több autós önvédelmi eszköze a menetrögzítő kamera

Egy év alatt több mint háromszorosára nőtt a menetrögzítő kamerák iránti kereset a MediaMarkt tapasztalatai szerint. Egyre többen küldik be az ezekkel az eszközökkel készített felvételeket is a Budapesti Autósok Közösségéhez. Az autósok a saját védelmükben használják ezeket az eszközöket, úgy érzik, bármikor előfordulhat, hogy egy vitás közlekedési szituációban bizonyítaniuk kell ártatlanságukat. 

2021. május 14. 18:25

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához. 

2021. május 13. 16:48

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15