Százezer HD DVD lejátszó fogyott az Egyesült Államokban

Milkovits Gábor, 2007. április 20. 08:50
Az Észak-amerikai HD DVD Promóciós Csoport adatai szerint eddig százezer HD DVD lejátszót értékesítettek az Egyesült Államokban, amivel a PS3-at nem számítva vezetnek a Blu-ray előtt az asztali készülékek terén.
Az összehasonlítást jócskán megnehezíti, hogy a Blu-ray optikai meghajtós PlayStation 3 játékkonzol önmagában adja az eladott Blu-ray készülékek oroszlánrészét, és felelős is tulajdonképpen a technológia előnyéért a tengerentúlon. A filmeladások az utóbbi időben azt mutatják, hogy észrevehetően több Blu-ray lemezen kiadott mozi fogy Amerikában, mint HD DVD. Az eladott asztali készülékek terén viszont a HD DVD tábor vezet, főként az alacsonyabb ár, illetve a korábbi piaci megjelenés miatt. A Toshiba belépő szintű HD-A2 HD DVD lejátszója például mindössze 400 dollárba kerül. Nem véletlen, hogy a PS3 megjelenése előtt Európában a HD DVD – Blu-ray készülékek aránya 85:15 volt.

Fontos kiemelni, hogy a HD DVD csoport által közzétett százezerbe a PC-meghajtók mellett az Xbox 360 konzolhoz gyártott külső HD DVD-meghajtók sem számítanak bele. A szövetség emellett kihangsúlyozta, hogy a HD DVD számos extra funkcióban előbbre jár vetélytársánál, a hálózati kapcsolattól a kép-a-képben megoldáson át a tartós tárolásig illetve a Dolby True HD támogatásig. Emellett olyan lemezeket is kiadnak, amelyeken a filmek HD és hagyományos DVD formátumban is megtalálhatók. A harc tehát korántsem dőlt még el, ami nem jó hír sem a gyártóknak, sem a fogyasztóknak.
Kulcsszavak: HD DVD

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az ABB ingyenes ROI kalkulátora

Az ABB Ability Energy and Asset Manager ROI kalkulátor előrejelzése szerint az energiamegtakarítás nagysága akár a 30%-ot, a karbantartás költségeinek csökkenése pedig a 40%-ot is elérheti.

2021. augusztus 2. 09:55

Az AGON by AOC bemutatja leggyorsabb gaming monitorát

A gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC egy teljesen új termékkategóriát vezet be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: ez az AGON PRO. Az AGON PRO kategória első modellje a legmodernebb technológiákat kínálja a legendás specifikációkat igénylő játékosoknak. A 24,5" (62,2 cm) AGON PRO AG254FG Full HD felbontású és 360 frissítési rátájú IPS panelt alkalmaz a verhetetlen játékteljesítmény érdekében, amelyhez a rendszer késleltetésének minimalizálása érdekében 1 ms GtG válaszidő és Nvidia G-Sync társul NVIDIA Reflex Latency Analyzer-rel.

2021. augusztus 1. 16:23

A gaming jövőjébe enged bepillantást az Odyssey Neo G9 monitor

A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung*, bemutatja újgenerációs ívelt készülékét, a Quantum Mini LED technológiával készült Odyssey Neo G9 monitort. A G95NA modell a népszerű Odyssey sorozat legújabb tagja, amely a Mini LED kijelzővel és a magával ragadó Quantum HDR 2000 megjelenítéssel új szintre emeli a játékélményt.

2021. július 30. 12:54

120 Hz-es képfrissítéssel érkezik a Huawei legújabb táblagépe

A Huawei MatePad 11 a vállalat első olyan készüléke, amely 120 Hz-es képfrissítési technológiával rendelkezik és a legújabb generációs M-Pencillel is kezelhető. A tablet a Többképernyős együttműködés funkciónak köszönhetően akár külső kijelzőként is használható. A MatePad 11 kompatibilis az Androiddal, valamint egyszerűen futtathatók rajta a Microsoft Office programok, valamint a Google Drive és a Calendar appok is. A MatePad 11 augusztus 2-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 164.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

2021. július 29. 15:58

Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

2021. július 29. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53