A Microsoft és Vietnam szoftverkalózkodás elleni egyezményt írt alá

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 21. 19:47
A jelentős változáson átmenő ország új hozzáállását a Microsoft-egyezmény is bizonyítja, a megállapodás olyan fontos a szoftvercég számára, hogy Steve Ballmer is jelen volt az aláírásnál.
A nagyvilágról szóló hírekben nemigen lehet találkozni a kis távol-keleti országgal, így sokaknak az az érzésük támad, hogy Vietnamban bizonyára megállt az idő. Ez azonban korántsem igaz.

Vietnam néhány évvel ezelőtt jelentős felzárkóztatási programba kezdett, ennek egyik első lépése felsőoktatása erőteljes átalakításának megkezdése volt, ami a 80-as évek kistigriseinek, például Dél-Koreának a történetéből ismerős lehet. A folyamat egyik látványos eleme a most megkötött megállapodás, miszerint a vietnami kormány és a hozzá tartozó szervek, tehát az államigazgatás nagyja csakis legális, többnyire Microsoft szoftvereket használ majd a jövőben. Ez a lépés a Microsoft Office és a vietnami pénzügyminisztérium kapcsolatára hasonlít, melyet egy éve tisztáztak külön megállapodás keretében. Vietnam jelentős piac, és egyben a szoftverkalózkodás elleni harc újabb bástyája lehet, a BSA külön üdvözölte a megállaposást. A 84 milliós országban mindössze 10 éve jelent meg az internet, de 15 millió lakos már saját hozzáféréssel rendelkezik.
Kulcsszavak: Kína Microsoft

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nemzetközi szakmai elismerés a Telekom székháznak

Az A 'Design Award and Competition a világ egyik legjelentősebb szakmai elismerése, mely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza. A HD Group a Telekom székházban kialakított vizuális normarendszer megalkotásával pályázott és nyert a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában.

2021. május 8. 18:17

Új okoskarkötő a Huawei kínálatában

A Huawei Technologies bemutatta Band okoskarkötő-családjának legújabb tagját, a Band 6-ot. Az okoseszköz a korábbinál másfélszer nagyobb, 1,47 hüvelykes FullView, AMOLED kijelzőt kapott, súlya mindössze 18 gramm és egy feltöltéssel két hétig használható. A Band 6 egész nap figyel használója egészségére, méri többek között a véroxigén-szintjét, pulzusát és egyéb jellemzőit, valamint figyelmeztetést küld, ha problémát észlel. 

2021. május 8. 16:33

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Két vidéki frekvenciapályázat tervezetét fogadta el a Médiatanács

A testület elfogadta két vidéki frekvenciapályázat tervezetét és elvégezte a szolnoki és a veszprémi felhívásra érkezett ajánlatok alaki vizsgálatát. A grémium filmajánlók helytelen tévés korhatár-besorolása miatt rótt ki bírságot.

2021. május 8. 12:41

100%-ban környezetbarát mobiltok a Telenornál

Május 10., a madarak és fák napja alkalmából a Telenor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Cellect együttműködésében limitált szériás, 100%-ban lebomló, növényi alapú mobiltelefon tokok készültek. Az Év madarát, a cigánycsukot ábrázoló kollekciót Czikkely Panni formatervező művész álmodta meg. Minden eladott tok árából 500 forint az egyesület „Év madara” programját támogatja.

2021. május 8. 11:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35