A Microsoft és Vietnam szoftverkalózkodás elleni egyezményt írt alá

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 21. 19:47
A jelentős változáson átmenő ország új hozzáállását a Microsoft-egyezmény is bizonyítja, a megállapodás olyan fontos a szoftvercég számára, hogy Steve Ballmer is jelen volt az aláírásnál.
A nagyvilágról szóló hírekben nemigen lehet találkozni a kis távol-keleti országgal, így sokaknak az az érzésük támad, hogy Vietnamban bizonyára megállt az idő. Ez azonban korántsem igaz.

Vietnam néhány évvel ezelőtt jelentős felzárkóztatási programba kezdett, ennek egyik első lépése felsőoktatása erőteljes átalakításának megkezdése volt, ami a 80-as évek kistigriseinek, például Dél-Koreának a történetéből ismerős lehet. A folyamat egyik látványos eleme a most megkötött megállapodás, miszerint a vietnami kormány és a hozzá tartozó szervek, tehát az államigazgatás nagyja csakis legális, többnyire Microsoft szoftvereket használ majd a jövőben. Ez a lépés a Microsoft Office és a vietnami pénzügyminisztérium kapcsolatára hasonlít, melyet egy éve tisztáztak külön megállapodás keretében. Vietnam jelentős piac, és egyben a szoftverkalózkodás elleni harc újabb bástyája lehet, a BSA külön üdvözölte a megállaposást. A 84 milliós országban mindössze 10 éve jelent meg az internet, de 15 millió lakos már saját hozzáféréssel rendelkezik.
Kulcsszavak: Kína Microsoft

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek a legnépszerűbb autómárkák

A Picodi.com kutatócsoportja megvizsgálta mely autómárkák iránt érdeklődnek a legjobban az internet-felhasználók Európában.

2021. május 16. 16:11

A digitalizáció hozza helyzetbe a hazai vállalkozásokat

A Vodafone Group megbízásából átfogó tanulmány készült az EU tagországok gazdaságának és társadalmának digitális fejlettségéről. Az eredmények rámutattak: a digitális fejlettség jelentős nemzetgazdasági befolyással bír. A hazai szolgáltatóknak is köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. Ennek apropóján a Vodafone összegyűjtötte, mely területeken javulhat a hazai vállalkozások hatékonysága és versenyképessége, valamint hol válhatnak eredményesebbé az online tér adta lehetőségek kiaknázásában.

2021. május 16. 13:28

Jól vizsgáztak eddig a pandémia alatt a magyar IT vezetők

A koronavírus-járvány szélsőséges terhelés alá helyezte a hazai vállalatok informatikai részlegeit, hiszen a home office, a digitális munkavégzés és kapcsolattartás, a szolgáltatások és az ügyfélmenedzsment online térbe költözése miatt az IT-t kiemelten érintette ez az időszak. Szárnyra kapott a digitális transzformáció: a cégek sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a felhő alapú technológiákra, az adatmenedzsmentre, az agilis szemlélet pedig a szervezetek egészét áthatotta - az informatika a túlélés és a siker kulcsa lett egyben. Hogyan készülnek a jövőre és milyen tanulságokat vontak le a pandémiából a hazai IT-vezetők? A Stylers Group erre a kérdésre kereste a választ.

2021. május 16. 10:59

Megérkezett a realme 8 5G okostelefon

Az 5G okostelefonok térnyerése mellett elkötelezett realme bemutatta a  realme 8 5G modellt, mely új szintre emeli a piacon elérhető 5G-s modellek palettáját. A Dimensity 700-as 5G processzor először jelenik meg ebben az ár szegmensben, így mostantól innen sem hiányzik majd a rendkívüli, 5G-s adatátviteli sebesség. 

2021. május 15. 17:11

Világhírű előadókkal inspirálja a kkv-kat a Vodafone

A Vodafone Business ötnapos rendezvényt szervez #ThoseWhoDare címmel, amelyen harminc szemléletformáló vállalkozó és vezető osztja meg merész történeteiket, hogy ezáltal inspirálják az európai kis- és középvállalkozásokat a felépülésre, úttörő gondolkodásra és növekedésre. Az online rendezvénysorozat május 17-től 5 napon át tart, ezalatt napi 1 órában, 11-12 óra között hallgathatják meg az angol nyelvű előadásokat az érdeklődők.

2021. május 15. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35