Hibás Symantec-frissítés bénított le kínai PC-ket

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 24. 22:03
A Symantec vírusirtójához kiadott adatbázis-frissítés hibája miatt a szoftver két kritikus fontosságú rendszerfájlt is karanténba helyezett a kínai nyelvű Windows XP felhasználók gépén, ezzel megbénítva a PC-t.
A Chinese Internet Security Response Team (CISRT) szerint a Norton Antivirus, a Norton Internet Security 2007 és a Norton 360 felhasználók, akik kínai nyelvű Windows XP-jükre telepítették a május 17-én kiadott frissítést, képtelenek voltak újraindítani számítógépüket.

A vírusleírások adatbázisának frissítése a "netapi32.dll" és a "lsasrv.dll” rendszerfájlokat tévesen a Backdoor.Haxdoo nevű trójai kártevővel azonosította, és karanténba helyezte. A gond akkor jelentkezett, ha valaki az egyszerűsített kínai Windows XP-t futtatata a második átfogó frissítőcsomaggal, és egy 2006 novembere után kiadott frissítéssel egyetemben. A hibát a Symantec elismerte, mind ázsia-csendes-óceáni,  mind japán kirendeltségük megerősíttette a hírt.

A vállalat természetesen azonnal eltávolította a vonatkozó leírást adatbázisából, ám mégis igen komoly kellemetlenséget okozhatott egyes felhasználóknak, hiszen a hiba hatása éppen a gép újraindításának ellehetetlenülése, ami lehetetlenné teszi az új vírusdefiníciók letöltését. Szerencsére viszonylagosan kevés felhasználó érintett, mivel a téves definíciók kiadása után négy és fél órával a Symantec már értesült a problémáról.
Kulcsszavak: Kína security Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Az 5G kutatásában működik együtt a Magyar Telekom Csoport és a győri Széchenyi István Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem az 5G hálózatok és az 5G alapú szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, valamint műszakiszakember-utánpótlás biztosításának céljából. 

2021. május 7. 20:26

Teljes erőbedobással fordul a KKV-k felé az SAP Magyarországon

A pandémia kifutása után a rendes kerékvágásba való visszarázódás egyik legfontosabb eszköze a vállalatok további digitalizációja, mely egyszerre támogatja a költségcsökkentést és a bevételnövelést. Májustól egy könnyen bevezethető, felhőalapú vállalatirányítási szoftver, az SAP Business ByDesign magyarországi elindításával segíti a kis- és középvállalatok gyorsított ütemű digitalizációját az SAP Hungary. A vállalat mindemellett információs site-ot és blogot indít kkv.hu néven, és ingyenes webináriumok keretében mutatja be az érdeklődő cégvezetőknek, hogy az új szoftverre és a folyamatokba épített elemzésekre támaszkodva hogyan hozhatnak megalapozott és gyors üzleti döntéseket. 

2021. május 7. 11:17

A számítógépes jelszavak világnapja

Minden évben, május első csütörtökén tartjuk a számítógépes jelszavak világnapját, amely egyben remek apropó arra, hogy beszéljünk erről a fontos témáról.

2021. május 6. 12:40

4 hasznos tipp az SAP-alkalmazások modernizálásához

Számos vállalat közelebbi vagy távolabbi tervei között szerepel az S/4 HANA rendszerre való átállás, ami hatékonyabb működést és döntéshozatali lehetőségeket biztosít. A modernizálás azonban összetett és kihívásokkal járó feladat, ezért gondos tervezést és előkészületeket igényel. A Micro Focus szakértői szerint alapos, előzetes ellenőrzéssel és teszteléssel biztosíthatják a szervezetek, hogy zökkenőmentes legyen a modernizáció.

2021. május 6. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35