Hibás Symantec-frissítés bénított le kínai PC-ket

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 24. 22:03
A Symantec vírusirtójához kiadott adatbázis-frissítés hibája miatt a szoftver két kritikus fontosságú rendszerfájlt is karanténba helyezett a kínai nyelvű Windows XP felhasználók gépén, ezzel megbénítva a PC-t.
A Chinese Internet Security Response Team (CISRT) szerint a Norton Antivirus, a Norton Internet Security 2007 és a Norton 360 felhasználók, akik kínai nyelvű Windows XP-jükre telepítették a május 17-én kiadott frissítést, képtelenek voltak újraindítani számítógépüket.

A vírusleírások adatbázisának frissítése a "netapi32.dll" és a "lsasrv.dll” rendszerfájlokat tévesen a Backdoor.Haxdoo nevű trójai kártevővel azonosította, és karanténba helyezte. A gond akkor jelentkezett, ha valaki az egyszerűsített kínai Windows XP-t futtatata a második átfogó frissítőcsomaggal, és egy 2006 novembere után kiadott frissítéssel egyetemben. A hibát a Symantec elismerte, mind ázsia-csendes-óceáni,  mind japán kirendeltségük megerősíttette a hírt.

A vállalat természetesen azonnal eltávolította a vonatkozó leírást adatbázisából, ám mégis igen komoly kellemetlenséget okozhatott egyes felhasználóknak, hiszen a hiba hatása éppen a gép újraindításának ellehetetlenülése, ami lehetetlenné teszi az új vírusdefiníciók letöltését. Szerencsére viszonylagosan kevés felhasználó érintett, mivel a téves definíciók kiadása után négy és fél órával a Symantec már értesült a problémáról.
Kulcsszavak: Kína security Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Oracle - Minden egyes felhőben elköltött dollár után akár 33 cent visszatérítés

Az Oracle bejelentette az Oracle Support Rewards programot, amelynek keretében az Oracle felhős infrastruktúra szolgáltatását – Oracle Cloud Infrastructure (OCI)  – választó ügyfelek jelentősen mérsékelhetik vagy akár nullára csökkenthetik helyben használt Oracle technológiai licenceik support költségét. 

2021. június 24. 16:21

Philips Momentum, a világ első Xboxhoz tervezett monitora

Az MMD vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licenc partnere bemutatja a világon az első Xboxhoz tervezett konzol gaming monitorját. A Philips Momentum Xboxhoz tervezett konzoljáték monitor az alapoktól kezdve úgy került felépítésre, hogy a legkiválóbb játékélményt biztosítsa az Xbox játékosok számára. 

2021. június 23. 12:10

A FinTech világszerte egyre népszerűbb a fogyasztók és a vállalkozások körében egyaránt

A koronavírus-járvány hatására életünk számos oldala lassult le, akadt vagy szűnt meg teljesen – ugyanakkor vannak területek, melyek sokkal gyorsabban fejlődtek, mint azt bárki várta volna. Az elmúlt évre reflektálva az ESET az egyik ilyen gyorsan fejlődő terület, a pénzügyi technológia, azaz a FinTech vizsgálatát helyezte a fókuszba. A kiberbiztonsági vállalat több mint 10 ezer fogyasztót és senior üzleti vezetőt kérdezett meg az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Japánban, Mexikóban és Brazíliában. A kutatás a FinTech-kel kapcsolatos tapasztalatokat, a FinTech-megoldások jövőjét és a kiberbiztonsági szokásokat vizsgálta. 

2021. június 22. 11:10

A Dell Technologies fejlesztése a hálózatok modernizálásáért

A Dell Technologies a vállalatok digitális átállásának támogatása során gyűjtött tapasztalatára alapozva hoz létre nyílt, felhőalapú telekommunikációs ökoszisztémát, amellyel a kommunikációs szolgáltatók a gyors innováció és bevételnövekedés útjára léphetnek. A Dell új infrastruktúra-megoldásaival, -szolgáltatásaival, új innovációs laborral, valamint iparági partnereivel együtt támogatja a telekommunikációs vállalatokat az 5G-s hálózatok kialakításában.

2021. június 20. 10:11

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40