Big Brother szoftvert barkácsol a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 28. 19:46

A napokban derült fény arra, hogy a világ legnagyobb szoftvervállalatának számító Microsoft olyan megoldás kifejlesztésén dolgozik, melynek segítségével beazonosíthatják majd az internetezőket.

A New Scientist nevű tudományos lap hírül adta, hogy a Microsoft egyik kínai kutatóközpontjában demográfiai alapokon nyugvó megfigyelő technológiát fejlesztenek a vállalat mérnökei. A lap beszámolója szerint a felhasználói szokások megfigyelése alapján máris lehetséges a nem és az életkor meghatározása, mivel számtalan felmérés bizonyítja, hogy jelentős eltérések vannak a férfiak és nők, valamint a fiatalabb, illetve idősebb internetezők keresési szokásai között. A redmondi konszern pedig pont az ilyen tudományos demográfiai, illetve pszichológiai tényezőkre alapozva próbálná meg új fejlesztésű cookie-ja segítségével feltérképezni a felhasználókat, azaz keresési szokásaikból következtetnének azok vallási hovatartozására, foglalkozására, képzettségi szintjére stb, és feltehetőleg tennék ezt észrevétlenül, a megfigyelt személyek előzetes beleegyezése nélkül.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Microsoft mit tervez a majdan begyűjtendő információkkal, ám számos elemző úgy sejti, hogy reklámcélokra akarják ezeket felhasználni, hogy személyre szabott, célzott hirdetéseket tudjanak megjeleníteni az internetezők képernyőjén.

Kulcsszavak: Microsoft security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Az 5G kutatásában működik együtt a Magyar Telekom Csoport és a győri Széchenyi István Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem az 5G hálózatok és az 5G alapú szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, valamint műszakiszakember-utánpótlás biztosításának céljából. 

2021. május 7. 20:26

Teljes erőbedobással fordul a KKV-k felé az SAP Magyarországon

A pandémia kifutása után a rendes kerékvágásba való visszarázódás egyik legfontosabb eszköze a vállalatok további digitalizációja, mely egyszerre támogatja a költségcsökkentést és a bevételnövelést. Májustól egy könnyen bevezethető, felhőalapú vállalatirányítási szoftver, az SAP Business ByDesign magyarországi elindításával segíti a kis- és középvállalatok gyorsított ütemű digitalizációját az SAP Hungary. A vállalat mindemellett információs site-ot és blogot indít kkv.hu néven, és ingyenes webináriumok keretében mutatja be az érdeklődő cégvezetőknek, hogy az új szoftverre és a folyamatokba épített elemzésekre támaszkodva hogyan hozhatnak megalapozott és gyors üzleti döntéseket. 

2021. május 7. 11:17

A számítógépes jelszavak világnapja

Minden évben, május első csütörtökén tartjuk a számítógépes jelszavak világnapját, amely egyben remek apropó arra, hogy beszéljünk erről a fontos témáról.

2021. május 6. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35