Egymillió eladott Zune

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 29. 21:25

A Microsoft saját várakozásait is felülmúlta, és máris arról számoltak be a vállalat képviselői, hogy sikerült eladniuk az egymilliomodik Zune-t is.

A szoftveróriás tavaly novemberben dobta piacra az iPod-gyilkosként aposztrofált készüléket, melyet igencsak lanyha érdeklődéssel fogadtak kezdetben a vásárlók. Robbie Bach, a Microsoft szórakoztatóelektronika részlegének vezetője azonban büszkén jelentette be, hogy vállalatuk több mint egymillió Zune-t értékesített a termék bevezetése óta. A redmondi konszern munkatársai korábban azt prognosztizálták, hogy leghamarabb június végén tudják majd átlépni az egymilliós álomhatárt, azonban mint a statisztikai adatok ezt alátámasztják, erre egy hónappal korábban került sor. Ugyan még messze áll a Zune az iPod népszerűségétől, amelyből annak 2001-es megjelenése óta több mint százmillió kelt el, ám a Microsoft az Apple-lejátszóval szembeni óriási hátránya ellenére is bizakodva tekint a jövőbe.

Bach elmondása szerint vállalatuk médialejátszó készüléke valamikor 2007 őszén érkezik meg az európai kontinensre is. 

Kulcsszavak: Microsoft MP3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Hozzáférhetőségi funkciókkal érkeznek a legújabb okostévék

A televízió az utóbbi időben olyan központi eszközzé vált, amely összeköti a felhasználókat a világgal. Ahogy a tévékre elérhető tartalomkínálat egyre növekszik és színesedik, az otthoni szórakozási lehetőségek is egyre sokfélébbek. A folyamatos fejlődés ellenére a siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengénlátók számára a készülékek alapvető funkcióinak használta is nehézséget okozhat.

2021. május 10. 09:55

Új okoskarkötő a Huawei kínálatában

A Huawei Technologies bemutatta Band okoskarkötő-családjának legújabb tagját, a Band 6-ot. Az okoseszköz a korábbinál másfélszer nagyobb, 1,47 hüvelykes FullView, AMOLED kijelzőt kapott, súlya mindössze 18 gramm és egy feltöltéssel két hétig használható. A Band 6 egész nap figyel használója egészségére, méri többek között a véroxigén-szintjét, pulzusát és egyéb jellemzőit, valamint figyelmeztetést küld, ha problémát észlel. 

2021. május 8. 16:33

Állja a sarat a hazai cégautópiac

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 17:24

Online mutatja be új termékeit a TP Vision

A TP Vision bejelentette, hogy folytatja nagy sikerű különleges online eseménysorozatát, amelyből a harmadikra augusztus 31-én kerül sor. Az esemény során bemutatkoznak az őszi, téli hónapokban debütáló izgalmas, új Philips TV & Sound termékek.

2021. április 29. 12:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35