Microsoft Update-nek álcázott trójai

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 28. 19:28

Több biztonságspecialista is arra hívta fel a napokban az internetezők figyelmét, hogy egy Microsoft frissítésnek álcázott, e-mailbe rejtett kártevő indult terjedésnek a napokban.

Egy e-mailben érkező trójai próbálja meg újabban elhitetni az internetezőkkel, hogy a levélben található link a június 18-án felfedezett, kritikusnak minősített Outlook hibajavítás letöltési oldalára utal. Az elektronikus üzenet küldői a már jól bevált trükköket vetik be a felhasználók gyanújának elaltatása érdekében, ezért úgy tüntetik fel levelüket, mintha az a redmondi szoftveróriástól származna, és arra ösztönzik a címzetteket, hogy kattintsanak a hivatkozásra, a megjelenő webhelyről pedig töltsék le az MS07-0065 jelölésű fájlt, s mihamarabb telepítsék azt. A szóban forgó link azonban csak látszólag utal a Microsoft letöltési oldalára, valójában egy idegen, trójai programot tartalmazó szerverre jutnak el az internetezők.

Ha a gyanútlan áldozatok letöltik és telepítik az alig 20 KB-s fájlt, akkor a kártevő sdoctor.exe néven írja be magát a rendszerfájlokba, és további vírusokat tölt le az internetről.

A biztonságspecialisták ezért azt ajánlják a felhasználóknak, hogy semmi esetre se nyissanak meg ilyen manipulatív elektronikus leveleket, mivel a Microsoft nem e-mailen, hanem a Windowsba épített frissítési funkción keresztül juttatja el ügyfeleihez a legújabb javításokat.

Kulcsszavak: security Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Az 5G kutatásában működik együtt a Magyar Telekom Csoport és a győri Széchenyi István Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem az 5G hálózatok és az 5G alapú szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, valamint műszakiszakember-utánpótlás biztosításának céljából. 

2021. május 7. 20:26

Teljes erőbedobással fordul a KKV-k felé az SAP Magyarországon

A pandémia kifutása után a rendes kerékvágásba való visszarázódás egyik legfontosabb eszköze a vállalatok további digitalizációja, mely egyszerre támogatja a költségcsökkentést és a bevételnövelést. Májustól egy könnyen bevezethető, felhőalapú vállalatirányítási szoftver, az SAP Business ByDesign magyarországi elindításával segíti a kis- és középvállalatok gyorsított ütemű digitalizációját az SAP Hungary. A vállalat mindemellett információs site-ot és blogot indít kkv.hu néven, és ingyenes webináriumok keretében mutatja be az érdeklődő cégvezetőknek, hogy az új szoftverre és a folyamatokba épített elemzésekre támaszkodva hogyan hozhatnak megalapozott és gyors üzleti döntéseket. 

2021. május 7. 11:17

A számítógépes jelszavak világnapja

Minden évben, május első csütörtökén tartjuk a számítógépes jelszavak világnapját, amely egyben remek apropó arra, hogy beszéljünk erről a fontos témáról.

2021. május 6. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35