Öt ingyenfilm a Blu-ray lejátszókhoz Amerikában

Milkovits Gábor, 2007. június 29. 10:21

A Blu-ray Szövetség július 1. és szeptember 30. között minden egyes megvásárolt Blu-ray lejátszóhoz 5 ingyenfilmet kínál a vásárlóknak, sajnos csak Amerikában.

Az akcióval még tovább szeretnék erősíteni a Sony, a Panasonic és mások által támogatott Blu-ray előnyét a másik kéklézeres formátum, a HD DVD előtt a tengerentúlon. A filmeladásokat tekintve ugyanis a Blu-ray mostanában elhúzni látszik a kulcsfontosságú piacon versenytársa előtt, habár a HD DVD védelmezői szerint az asztali lejátszók túlsúlyba kerülésével és a számítógépes kéklézeres optikai meghajtók elterjedésével a helyzet ismét kiegyenlítődhet. Tény, hogy a Blu-ray formátumban kiadott filmek forgalmának a döntő lökést az ilyen lemezeket lejátszani tudó Sony PlayStation 3 játékkonzol adta, éppen ezért fontos momentum, hogy az akció erre a készülékre is érvényes. Most egyébként már nemcsak a HD DVD, hanem a Blu-ray formátumban is akad olyan asztali lejátszó, amely olcsóbb a PS3-nál – a Sony második generációs készüléke például 100 dollárral kerül kevesebbe, mint a játékkonzol.

Sajnos a Blu-ray Szövetség akciója nem terjed ki Amerikán kívüli piacokra, de hogy vigasztalódjunk, azt azért meg kell jegyezni, hogy a vásárlók csupán 21 film közül választhatnak ötöt, annak ellenére, hogy eddig mintegy 100 cím jelent már meg Blu-ray lemezen. Emellett ráadásul az is meg lett szabva, hogy az öt film mindegyikének más-más műfajúnak kell lennie.

Kulcsszavak: Blu-ray DVD

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Állja a sarat a hazai cégautópiac

A koronavírus-járvány hatására a magyar cégvezetők harmada várakozó álláspontra helyezkedett a céges flotta bővítését illetően és elhalasztotta az autóvásárlást, 12 százalékuk viszont a felgyorsult beszerzést választotta stratégiájául, hiszen a vírushelyzet miatt a munkavállaóik körében is körülbelül ugyanekkora arányban növekedett az igény a céges autóhasználatra. A bővítést tervezők szinte kizárólag (79%) új autók beszerzésén gondolkodnak, közel 40 százalékuk prémium kategóriás autó vásárlását tervezi – derül ki a Wallis Motor és a Share Now közös kutatásából. 

2021. május 7. 17:24

Online mutatja be új termékeit a TP Vision

A TP Vision bejelentette, hogy folytatja nagy sikerű különleges online eseménysorozatát, amelyből a harmadikra augusztus 31-én kerül sor. Az esemény során bemutatkoznak az őszi, téli hónapokban debütáló izgalmas, új Philips TV & Sound termékek.

2021. április 29. 12:23

Limitált szériás változatokkal emlékezik meg Forma 1-es győzelmeiről a Maserati

Dicső versenymúltját ünnepelve, új limitált szériás modelleket mutatott be a Maserati. A Ghibli F Tributo, és Levante F Tributo változatokkal az olasz gyártó Juan Manuel Fangio, argentin világbajnok Forma 1-es pilótával elért közös sikereinek állít emléket. 

2021. április 28. 13:40

Ezer darab profi vércukormérőt kap az Országos Mentőszolgálat

Ezer darab egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak. A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintértékét. 

2021. április 27. 16:51

Az Év Beszállítója lett a Bridgestone Tatabánya 2021-ben

Autógyártók és autógyárak véleménye, ajánlásai alapján tartotta kiemelkedőnek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljesítményét a neves szakmai újságírókból álló zsűri. A sikerhez a BIRD X érintés nélküli technológia bevezetésétől kezdve az első nagy autóipari beszállításon keresztül a digitális gyártástechnológiáig több lépés vezetett. A folyamatos fejlesztések 2021-ben sem állnak le; részben a Versenyképesség Növelő Támogatási Program keretében újabb K1-Single típusú gumiabroncs-felépítő gépsor is munkába áll a gyárban.

2021. április 26. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35