Újabb munkák a Kitchen Budapest laborban

Kovács Attila, 2007. augusztus 6. 14:20

A mai napon a Magyar Telekom (MT) Kitchen Budapest (KIBU) innovációs laborjában sajtótájékoztatón mutatták bea BEST (Board of EuropeanStudents of Technology) nemzetközi nonprofit szervezet helyi csoportja által július 30. és augusztus 7. között a KIBU-ban tartott és az MT által támogatott workshopon készült munkákat. A BME hallgatóiból álló helyi csoport 270 jelentkezőből választotta ki azt a 20 külföldi diákot (16 ország képviseletében), akik az újabb technikai innovációkat készítették. A kilencnapos workshopot  az olasz Míassimo Banzi webfejlesztő és Somlai-Fischer Szabolcs, a Kitchen Budapest programigazgatója vezette.

A workshop külföldi fejlesztői öt megoldást, alkalmazást mutattak be. A Fújd a lézert! egy ötfős játék, amelynél a játékosok körbeállva közösen, levegőnek egy érzékelőra való ráfújásával irányítanak egy lézerrobotot. Akinek a földön lévő számtárcsaszámára rávilágit a lézer, az kiesik. Az nyer, aki utolsónak marad, aki előtt versenytársai mind kiestek.. A  Touch-me-T-Shirt" vagy hangruha megoldásban egy pólóra több, érintésre hangjelzést adó eszközt szerelnek. A legalább kétfős játékban a résztvevők egymás kezét fogva és közben az érintkezőt nyomkodva tudják megszólaltatni az "interaktív ruhadarabot". A Walk-n-play, más néven "combon doboló" megoldás egy szenzorokkal televarrt nadrágon, pantallón az ujjainkkal dobolva új hangokkal gazdagodik a dobolás. Bemutatásra került továbbá egy érzékelőkkel, szenzorokkal és jeladókkal felszerelt szék, amelyre ülve és az ülőhelyzetet változtatva, egy zeneszámokat tartalmazó fájl lejátszása irányítható (előre-hátra, következő szám, stop stb.).Végül az ötödik megoldásban  egy olyan robot volt látható, amely egyre intenzívebben és idegesítőbben próbálja beállítóját alvásból felébreszteni.

További információ
Fotók a munkákról 

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50