Még egy életciklust kap a Windows XP

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 14. 18:43

Jóllehet a Microsoft a mára hatévessé váló operációs rendszer fokozatos kivonásán gondolkodott, a gyártók olyan érdeklődést mutatnak a jól is mert rendszer iránt, hogy új termékaktiváló kulcsokat adnak ki az immáron XP Pro SP2c néven futó termékhez.

A gyakorlatban arról van szó, hogy a jelenlegi XP változatlan másolatát adják ki, tehát nem frissített verzióról, vagy új operációs rendszerről van szó. Ez általában nem kelt jó benyomást, azonban itt éppen ez a lényeg. A jelek szerint a PC-gyártók nem új változatokra, hanem a bevált, hibáival és előnyeivel együtt már alaposan kiismert rendszert választják. A Windows Vista minden előnye ellenére még nem érett be széleskörű felhasználásra. Ennek egyik oka a hardverek minősége, hiszen nem mindenki szeretne erős és ezzel együtt drágább gépet venni, a Vista pedig akkor tud kiteljesedni, ha megfelelő alapokon fut. A Másik fontos szempont tulajdonképpen a Microsoft hatáskörén kívüli, a külsős gyártók meghajtóinak hiánya. Ez lehet hardver és szoftver termék is, a megfelelő illesztés azonban kulcsfontosságú. A legtöbb nagy cég új termékeihez már szállítja a csiszoltabb Vista meghajtókat, de a kisebb beszállítók, fejlesztők még nem állnak a helyzet magaslatán. Mindez együtt azt jelenti, hogy az XP-ben még rejtőzik egy életciklusnyi erő, így szükségessé vált az XP Pro SP2c változatok legyártása a PC-gyártók számára.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Dell Technologies Omnia szoftverével felgyorsíthatók az innovációs folyamatok

A Dell Technologies új megoldásokat mutatott be, amelyekkel ügyfelei hatékonyabban kezelhetik a nagy teljesítményű számítástechnikai megoldások (HPC), a mesterséges intelligencia (AI) és az adatelemzés egyesítésére irányuló műveleteket. A Dell kibővíti igény szerinti (on-demand) HPC-szolgáltatásait és a Dell EMC PowerEdge szervergyorsítási támogatását is, hogy a szervezetek könnyebben birkózhassanak meg az olyan nagy adatmennyiségű munkaterhelésekkel, mint például a genomszekvenálás a termékfejlesztési szimulációk során.

2021. július 27. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53