Új Blu-ray lemez a Verbatimtól

forrás Prim Online, 2008. január 30. 18:58

A 25 gigabájtos 4-szeres sebességgel írható Verbatim BD-R teleírása mindössze 23 percet vesz igénybe. A nagyobb teljesítményű BD-R lemez nemcsak nagy felbontású videók rögzítésére alkalmas, hanem egyéb adatrögzítésre, fotógyűjtemény archiválására is. A nyomtatható felületű új Verbatim BD-R februárban kerül a szaküzletek polcaira és 3149 forintba kerül majd.

A Verbatim új blu-ray lemeze a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően készül a Verbatim anyavállalata, a Mitsubishi Kagaku Media (MKM) optikai lemez gyárában Mizushimában, Japánban. A 4-szeres írási sebesség eléréséhez az MKM továbbfejlesztette az első generációs BD-R-ekhez kifejlesztett szabadalmát, a Metal Ablative Recording Layer (MABL) technológiát.

A lemez nyomtatható felülete könnyen személyessé tehető feliratokkal és tetszés szerinti motívumokkal. A nyomtatási felület a lemez közepétől számítva 40 és 118 mm között van.

A Verbatim BD-R 4x lemez egyedi szabadalmú, keményborítású felülete védelmet biztosít a karcolások, ujjlenyomatok és szennyeződések ellen, amelyek a mindennapi használat során jelentkezhetnek. „Ez a védőfelület elengedhetetlen a BD lemez esetében, ugyanis a BD adatréteg közel helyezkedik el a lemez felszínéhez, és nem védi olyan műanyag réteg, mint a DVD lemezt.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD Verbatim

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tiszta hangminőség és a kényelem találkozása

A fejhallgatók olyan perifériák, amelyek gyakran nem kapnak megfelelő figyelmet. A tiszta hangzás és a kényelmes viselet azonban rendkívül fontos, különösen a hosszú játékok során. Napjainkra a játék olyan gazdaggá, összetetté és magával ragadóvá vált, hogy az egyéni gaming felszerelés versenyelőnyt jelenthet. A csapat-alapú battle royale, akció RPG és MMORPG játékokban a tiszta és jellegzetes hangzás valamint a jó mikrofon a játékon belüli kommunikáció által egyértelmű előnyöket nyújt. De a munkával kapcsolatos vagy magánjellegű hang- és videohívásoknál is sokat számítanak a tiszta hangot küldő és fogadó headsetek, amelyek kényelmesen ülnek az ember fején.

2021. augusztus 4. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52