A világnépesség feléhez közelít a mobiltelefonok száma

Kovács Attila, 2008. február 22. 12:02

Az ITU (Nemzetközi Távközlési Egyesület) friss tájékoztatása szerint a jelenlegi növekedési ütemet tartva, a mobiltelefon készülékek globális penetrációja még 2008. első negyedében elérheti az 50 százalékot. A világ összlakossága jelenleg kb. 6,8 milliárd.

Az ITU adatai azt mutatják, hogy a bűvös 3 milliárdos határt 2007 augusztusában lépte át a mobilok száma. A növekedési arány a 12 százalékos penetrációt jelentő 2000. óta a Föld minden régiójában magas, 20-30 százalék között mozog. Ez igaz Afrikára is, ahol például 2006 során több mint 60 millióval lett több mobil előfizető, és ahol a legutóbbi években a növekedési arány közel évi 50 százalékot tett ki. Az 50 százalékos mobilpenetráció csak elméletben jelenti azt, hogy minden második ember a világon rendelkezik mobiltelefonnal. A statisztika pontosításához figyelembe kell a következőket venni: ugyanaz az illető esetleg több szolgáltatónak is egyszerre az előfizetője, az aktív prepaid előfizetői szám is változhat, különösen a fejlődő országokban jelentős azon esetek száma, amelyeknél többen "osztoznak" egy azon mobilkészülék használatán. Az ITU felhívja arra is a figyelmet, hogy négy ország - Brazília, Oroszország, India és Kína - összesen majdnem 1 milliárd előfizetővel rendelkezik, ami a teljes penetráció egyharmada. Ha ehhez hozzávesszük az Egyesült Államokat, Japánt és Indonéziát, ez a hét ország a világon ma használatban lévő összes mobiltelefon készülék felével részesedik.      

Kulcsszavak: trend mobiltelefon ITU

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100%-ban környezetbarát mobiltok a Telenornál

Május 10., a madarak és fák napja alkalmából a Telenor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a Cellect együttműködésében limitált szériás, 100%-ban lebomló, növényi alapú mobiltelefon tokok készültek. Az Év madarát, a cigánycsukot ábrázoló kollekciót Czikkely Panni formatervező művész álmodta meg. Minden eladott tok árából 500 forint az egyesület „Év madara” programját támogatja.

2021. május 8. 11:07

Csúcsot döntve telefonáltunk és interneteztünk a járvány második hulláma alatt

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom 2020 végén túllépte a 126 millió GByte-ot, miközben egy évvel korábban még a 100 millió GByte-ot sem érte el – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből, amelyet tegnap tett közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hazai telefonhívások forgalma egy év alatt 18 százalékos emelkedéssel 7,1 milliárd percre nőtt 2020 utolsó negyedévére az előző év azonos időszakához képest.

2021. május 7. 09:55

Rangos nemzetközi dizájn díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

Az egyik legrangosabb nemzetközi dizájn díjat nyerte el a magyar fejlesztésű edutainment applikáció, a Platypus: a FinLit Story. A 67 éves történelemre visszatekintő díjra idén közel 10.000 nevezés érkezett 52 országból. A fiatalok pénzügyi tudatosságának, gazdasági ismereteinek fejlesztését célzó, szórakoztatva tanító mobilos játékot az OTP Fáy András Alapítvány álmodta meg, az applikáció megtervezését, a dizájn kivitelezését és részben a fejlesztést a magyar Supercharge innovációs ügynökség végezte az Alapítvány megbízásából. Az alkalmazást már közel 35.000 hazai felhasználó töltötte le. 

2021. május 3. 14:06

Friss kutatás: ”Anyut” hívjuk leggyakrabban, ha tanácsra szorulunk

Egy friss kutatás eredménye szerint Magyaroroszágon a 18-55 évesek körében „Anyu” szerepel az egyik leggyakrabban a híváslistákban, és a válaszadók a mindennapi témák mellett főleg tanácsaik miatt keresik édesanyjukat. A járványügyi helyzetből adódóan kevesebb személyes találkozásra van lehetőség, így Anyák napján még inkább felértékelődik a hívás alapú kapcsolattartás.

2021. április 26. 13:33

Antimikrobiális bevonattal érkeznek az új Cat strapatelefonok

A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette az antimikrobiális bevonattal ellátott Cat S42 H+ okostelefont és Cat B40 4G nyomógombos telefont. A Cat több mint egy évtizede nyújt megbízható megoldást azoknak, akiknek a mindennapokban is fontos strapabírás. A most bejelentett két készülék a Cat phones-ra jellemző tulajdonságok mellett a higiénia terén is fontos újítással bírnak. 

2021. április 26. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35