Genius egér optikai görgővel

Genda Csongor Zoltán, 2008. május 27. 19:02

A Genius újabb mutatóeszközzel bővítette termékpalettáját, és előrukkolt egy optikai görgővel rendelkező egérrel.

A Navigator 525 Laser névre keresztelt termékben a cég OptoWheel megoldása kapott helyet, melynek lényege, hogy egy aprócska szenzor helyettesíti a mechanikus forgó alkatrészt. A mutatóeszköz 1600 dpi-s maximális felbontással dolgozik, ez azonban tetszés szerint akár 800 dpi-ra is csökkenthető. A szimmetrikus formatervezésnek köszönhetően illeszkedik a mouse mind a jobb, mind pedig a bal kézbe. A felülső részen elhelyezett optikai szenzorral lehet horizontálisan és vertikálisan is scrollozni, megnyomván az OptiWheel-t pedig aktiválható a TurboScroll mód is, mely lehetővé teszi a gyorsabb lapozást. A megszokott billentyűkön kívül további három gombbal is felszerelte a gyártó a mutatóeszközt, melyekkel néhány Vista-funkciót lehet előhívni.

A Navigator 525 Laser máris megvásárolható a kereskedelmi forgalomban 30 eurós (7000 Ft) végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: Genius egér periféria

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyobb teljesítménnyel és automatizálással erősítik a Dell EMC PowerStore-t

A Dell Technologies új szoftverrel és automatizálási képességekkel növelte Dell EMC PowerStore nagyvállalati tárolórendszereinek teljesítményét. A cég továbbá bemutatta a kedvezőbb árú PowerStore 500 modelljét is, amely a vállalkozások és felhasználók szélesebb körének kínál nagyvállalati szintű teljesítményt és funkciókat.

2021. május 17. 14:58

Mi szól a szerverbérlés mellett?

Tulajdonolni, birtokolni valamit az emberek többségének egyfajta megnyugvást jelent. Megvettem, ez az enyém. Miért jöhet szóba mégis szerver esetében a bérlés? Több okból is, nézzük, melyek ezek!

2021. május 13. 11:03

A járvány felgyorsította az 5G és Wi-Fi 6 fejlesztéseket

A járvány hatására globális szinten nőttek a fejlett vezeték nélküli szolgáltatásokba történő befektetések, a vállalatok világszerte az 5G és a Wi-Fi 6 felé fordították figyelmüket, felgyorsítva ezzel az innovációt és digitális átalakulást – áll a Deloitte legutóbbi felmérésében.

2021. május 12. 13:56

Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei. A MateBook X Pro és a MateBook D14 modelleket egyaránt a legújabb generációs Intel Core processzorok hajtják. Mindkét eszköz megkapta a Huawei Seamless AI (Élet a gördülékeny AI megoldásokkal) keretében továbbfejlesztett Huawei Share és a Multi-screen Collaboration technológiát, így vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat és kezelhetjük mobiltelefonunkat a számítógépről. 

2021. május 11. 11:16

Tanusításra várnak a Kingston túlhúzható memóriamegoldásai

A Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy elküldte alaplapgyártó partnerei részére „túlhúzható” (overclockable) DDR5 moduljait, hogy megkezdjék annak tanúsítását a következő generációs memóriaplatformra. 

2021. május 9. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15